​Deputatul USR Emanuel Ungureanu, care a făcut public cazul pacientei arse în timpul operației la Spitalul Floreasca, după ce unitatea medicală a încercat să mușamalizeze incidentul, a anunțat că va propune oficial Ministerului Sănătății să monteze camere de supraveghere în toate sălile de operație din spitalele românești.

HotNews.roFoto: Hotnews

"În foarte multe asemenea blocuri operatorii se întâmplă grozăvii pentru că activitatea este condusă de feudali ca Beuran care au construit imperii ale fricii în care lumea tace și înghite fără reacții sănătoase la abuzuri și abateri de neimaginat, comise de lucani fără scrupule!", spune Emanuel Ungureanu.

În cazul în care nu ar fi existat imaginile din sala de operație de la Spitalul Floreasca, unde o pacientă a luat foc în luna decembrie, "rămânea ce s-au înțeles ei în sală să spună - că a ars priza, că electrodul neutru, că noi nu înțelegem, că eu sunt un prost, că nu sunt doctor", afirma Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, într-un interviu acordat ieri HotNews.ro.

Emanuel Ungureanu a făcut publice, miercuri seară, și primele imagini din timpul operației în care pacienta a luat foc. Imaginile publicate de Emanuel Ungureanu surprind momentele de după stingerea incendiului din sala de operație și prezintă momentul apariției lui Mircea Beuran în sală "fără să se dezinfecteze, cu ceasul pe mână".

Medicii care au efectuat operația de la Spitalul Floreasca în timpul căreia a luat foc o pacientă au folosit un dezinfectant care nu ar fi trebuit utilizat în acest caz, cu toate că în acel moment în spital erau disponibile toate tipurile de dezinfectanți, a anunțat marți ministrul Sănătății, Victor Costache. Biocidul utilizat pentru dezinfecția câmpului operator în timpul operației de la Spitalul Floreasca este conceput să fie utilizat doar pentru dezinfecția mâinilor personalului medical, iar acest biocid, care conține o cantitate mare de alcool, a fost utilizat în cantitate nepermis de mare și în combinație cu bisturiul electric, lucru care a dus la izbucnirea focului pe masa de operație, arată raportul Corpului de Control al Ministerului Sănătății. "S-a pierdut o pacientă din cauza unei erori care ține de abecedarul chirurgical", este concluzia ministrului Sănătății, care este de profesie medic chirurg.

Citește și: