​Ancheta DIICOT în cazul Lucan bate pasul pe loc "în dispreț total față de pacienții jefuiți", afirmă Emanuel Ungureanu, deputat USR și denunțătorul medicului Mihai Lucan în dosarul în care acesta este cercetat de DIICOT pentru delapidarea Institutului de Urologie şi Transplant Renal din Cluj, la doi ani de la reținerea lui Lucan de către procurori.

Mihai LucanFoto: AGERPRES

"DIICOT, rușine! DIICOT tace suspect, traficantul de organe operează nestingherit la o clinică privată din București!", acuză Emanuel Ungureanu.

El adaugă că a denunțat "în mod repetat, la DIICOT și la DNA sistemul de delapidare pus la punct de Lucan, mijloacele prin care lua mită de la firme de medicamente prin Societatea Română de Boli Genito-Urinare. Spre rușinea lor veșnică, procurorii și-au bătut joc de miile de bolnavi extorcați de Lucan și camarila lui. După 2 ani, fostul șef DIICOT l-a trimis la plimbare, prin transfer, pe procurorul Delcea, singurul procuror care a încercat să lupte cu mafia din sistemul de transplant."

Emanuel Ungureanu mai spune că "între timp, de la tribuna Parlamentului, fostul securist Meleșcanu, protectorul lui Lucan, rânjea satisfăcut. La 30 de ani de la Revoluție, traficanții de organe se plimbă nestingheriți și ne râd în față. Trăim captivi într-un sistem mizerabil. Eu voi lupta cu toate resursele să ieșim din această mocirlă!"

Medicul urolog Mihai Lucan a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii DIICOT în urmă cu doi ani, alături de fiul său, de directorul administrativ al Institutului de Urologie şi Transplant Renal din Cluj și de directorul economic. Ulterior, instanța a respins cererea procurorilor de arestare preventivă a lui Lucan.

Emanuel Ungureanu, deputat USR și vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, este denunțătorul medicului Mihai Lucan în mai multe dosare penale care vizează neregulile de la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj și din domeniul transplantului. Acuzațiile lui Emanuel Ungureanu la adresa lui Lucan, fost director al institutului, merg de la delapidarea institutului până la trafic de organe.

Emanuel Ungureanu a lucrat ca asistent social în cadrul Institutului de Urologie şi Transplant Renal din Cluj. În paralel, în anul 2007, a înființat Asociația pentru Solidaritate și Empatie 'Delia Grădinaru', dedicându-se îngrijirii copiilor și tinerilor cu insuficiență renală cronică, dependenți de dializă, unii dintre ei aflați pe listele de așteptare pentru transplant renal.

Citește și: