Daniel Osmanovici, purtătorul de cuvânt al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate care a gafat, miercuri, afirmând că "oamenii mor oricum. Și cu, și fără sistem", și-a dat demisia, vineri.

Daniel OsmanoviciFoto: AGERPRES

Osmanovici și-a dat demisia vineri, după ce președintele CNAS, Răzvan Vulcănescu, a zis că nu are de ce să demisioneze, în contextul în care sistemul cardului național de sănătate nu a funcționat timp de 19 zile.

„A demisionat vineri. Atunci și-a depus demisia la domnul președinte, la momentul acela nu știam dacă demisia fusese trimisă pe circuit mai departe, trebuie semnată de domnul președinte, așa e procedura la orice instituție și orice serviciu”, a declarat, pentru MEDIAFAX, consilier superior în cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Augustus Costache.

Osmanovici a admis joi că a greșit, dar a spus că "blocajul platformei online nu impactează sănătatea oamenilor. Toți pacienții sunt și pot fi îngrijiți, chiar și cu sistemul informatic temporar offline".

”Am greșit. Mi s-a părut atât de revoltătoare speculația jurnalistului că din cauza blocajului temporar al platformei online ar putea muri oameni, încât am reacționat într-un mod total nepotrivit și lipsit de empatie. Pentru cine are răbdarea să asculte declarația mea va înțelege mai bine", a scris joi Daniel Osmanovici, pe pagina sa de Facebook.

"În ultimele 17 zile, am explicat situația de multe ori și am dat zeci de interviuri. Se poate întâmpla să obosești și să greșești. Îmi pare rău. Dincolo de asta, avem o mare responsabilitate față de sănătatea oamenilor și modul greșit în care m-am exprimat și s-a interpretat nu trebuie să afecteze informația că blocajul platformei online nu impactează sănătatea oamenilor. Toți pacienții sunt și pot fi îngrijiți, chiar și cu sistemul informatic temporar offline", adaugă el.

Prmierul Viorica Dăncilă i-a cerut ministrului Sănătății, Sorina Pintea, să îi demită pe președintele Casei de Asigurări de Sănătate, Răzvan Teohari Vulcănescu, și pe purtătorul de cuvânt al instituției, Daniel Osmanovici.

Dăncilă a declarat, vineri, că demisia președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu este ”opțională”. „Dacă nu își dă demisia, îl vom demite”, a spus Dăncilă.

„Domnul Vulcănescu trebuie să înțeleagă că acest lucru nu este opțional. Este un lucru obligatoriu. Dacă dumnealui nu își dă demisia, îl voi demite. Voi cere doamnei ministru pentru că așa se procedează, (…) și când am făcut numirea, propunerea a venit din partea doamnei ministru a Sănătății, a fost aprobată de mine. Îl vom demite noi și vom numi pe altcineva. Nu l-am întrebat dacă vrea să își dea demisia am spus că trebuie să își dea demisia și acest lucru îl va face”, a spus Viorica Dăncilă, întrebată vineri, într-o conferință de presă, ce măsuri va lua dacă președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nu va demisiona.