Panoul cu mesajul "Vaccinurile sunt contaminate – metale grele, ADN uman, ADN animal", amplasat la Cluj chiar cu o zi înainte ca în România să fie declarată oficial epidemie de gripă, a fost retras joi, în urma presiunii publice, chiar de către firma care îl amplasase, a declarat, pentru HotNews.ro, Emanuel Ungureanu, deputat USR de Cluj și vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților. Este vorba despre o firmă din Târnăveni, care amplasase ilegal panoul.

Campanie antivaccinareFoto: Vaccinuri - Cunoste riscurile Facebook

Panouri anti-vaccinare au fost amplasate în mai multe localități din țară în ultimele zile, în contextul în care Ministerul Sănătății a declarat ieri epidemie de gripă. Astfel de panouri au fost amplasate în Târgu Mureș, pe str. Gheorghe Doja, în județul Brașov pe drumul spre Predeal, în localitățile Corunca și Târnăveni, din județul Mureș, precum și în județul Cluj.

Panourile conțin mesaje precum "Vaccinurile sunt medicamente – citește prospectele. Cunoaște riscurile", "Tu ai mânca un măr dacă ar fi injectat cu ingrediente din vaccinuri?" sau "Vaccinurile sunt contaminate – metale grele, ADN uman, ADN animal".

În România este, oficial, începând de miercuri, epidemie de gripă, după ce s-au înregistrat 3 săptămâni epidemice consecutiv și 58 de decese din cauza bolii. Anunțul a fost făcut miercuri dimineață de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, într-o conferință de presă.

Una dintre principalele măsuri de prevenire a boli recomandate de specialiști este vaccinarea anti-gripală.

Citește și: