La Spitalul Universitar de Urgență din București "s-ar putea să existe nişte probleme de natură penală la modul în care s-au făcut achizițiile din fondurile Ministerului Sănătăţii", iar raportul Corpului de control, care este în curs de finalizare după controlul efectuat în luna august, va fi trimis la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am constatat de asemenea că s-ar putea să existe nişte probleme de natură penală la modul în care s-au făcut achizițiile din fondurile Ministerului Sănătăţii. Obiectivele vizate au fost legate de modul în care sunt utilizate serviciile medicale pacienţilor, de modul în care au fost utilizate fondurile ministerului, modul în care angajaţii cunosc protocoalele, procedurile de curăţenie, de dezinfecţie la nivelul Spitalului Universitar. Aşa cum spuneam, am constatat că sunt anumite aspecte de natură penală drept pentru care întregul raport al acestui control va fi trimis la Parchet. (...) Când raportul final va fi gata vă voi comunica aceste aspecte, precum şi faptele pe care le considerăm posibil, de natură penală şi pentru care vom face acele sesizări", a afirmat Sorina Pintea, citată de Mediafax.

"Pot să vă spun că parţial unele sesizări s-au adeverit în sensul că nu au fost efectuate procedurile de dezinfecţie aşa cum trebuie în ambulatoriu de specialitate, fapt pentru care unitatea a fost sancţionată în timpul controlului. S-a constatat că la un cabinet nu se utilizează produse biocide pentru dezinfecţia mâinii, iar aceste produse existau în stoc. Au fost sancţionaţi asistenţii coordonatori din ambulator şi de pe anumite secţii clinice ale spitalului", a mai spus Sorina Pintea.

Sorina Pintea a mai precizat că la Spitalul Universitar a fost găsit un aparat de rezonanţă magnetică nucleară (RMN), în valoare de 200.000 de euro, cumpărat în anul 2014, care a fost folosit abia după trei ani.

La Spitalul Universitar din Capitală au fost în control, recent, echipe din partea Ministerului Sănătăţii, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi Direcției de Sănătate Publică București a Municipiului Bucureşti.

Citește și: