Deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, acuză sindicatele din sănătate, care au ajuns ieri la un acord cu Guvernul după 11 ore de negocieri, că "au trădat din nou": "Au bătut palma cu Guvernul lăsând de izbeliște mii de salariați, printre ei: biologi, biochimiști, infirmiere, personal TESA, oameni foarte importanți în angrenajul echipei medicale", afirmă Emanuel Ungureanu. El adaugă că "Eu cred că unele categorii au fost sacrificate și starea de haos continuă".

HotNews.roFoto: Hotnews

Deputatul USR consideră că "Balamucul continuă, voi urmări cu atenție modul în care comunică Ministerul Sănătății și mai ales cel al Muncii cu managerii astfel încât, sumele compensatorii, să ajungă la angajații nemulțumiți."

Postarea lui Emanuel Ungureanu pe Facebook:

"Haosul din sistemul sanitar are un nume, Lia Olguța Vasilescu.

Din păcate pe lângă politica de dezbinare folosită de coaliția PSD-ALDE în domeniul medical, sindicatele au trădat din nou.

Au bătut palma cu Guvernul lăsând de izbeliște mii de salariați, printre ei: biologi, biochimiști, infirmiere, personal TESA, oameni foarte importanți în angrenajul ECHIPEI MEDICALE.

Din păcate, bătaia de joc continuă și poate în ceasul al 12- lea ne vom da seama că politica divizării și ura sădită între categoriile salariale nu vor opri hemoragia de personal medical dornic de migrare."

Deputatul USR Emanuel Ungureanu este denunțătorul chirurgului Mihai Lucan în dosarul în care medicul este cercetat de DIICOT pentru delapidare cu un prejudiciu de 5 milioane lei, el fiind suspectat, printre altele, că a transferat ilegal la clinica sa privată aparatură ce aparţinea Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca. Emanuel Ungureanu l-a acuzat pe Lucan de corupţie şi trafic de organe la Institutul de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca.

Sindicatul TESA: "Revendicarea TESA a fost ignorată"

Uniunea Sindicatelor TESA din sănătate, sindicatul care reprezintă personalul TESA (tehnic, economic și socio-administrativ), a anunțat deja că este nemulțumită de rezultatul negocierilor-maraton de marți dintre sindicate și Guvern, în urma cărora s-a renunțat la greva programată pentru vineri, 11 mai, în sistemul sanitar. "Revendicarea Uniunii TESA privind eliminarea discriminării salariale din sănătate și a discriminării personalului TESA a fost ignorată în continuare", susțin reprezentanții TESA.

Conducerea Uniunii TESA urmează să se reunească și să decidă cum se poziționează după negocierile de la Guvern.

"După negocieri maraton, Federația Sanitas și Federația Solidaritatea Sanitară (care nici măcar nu a declanșat conflictul de muncă dar s-a aflat la negocieri pentru că are 'reprezentativitate', au renunțat astăzi la greva generală din 11 mai 2018, afirmând că 6 din cele 10 revendicări solicitate sunt rezolvate", afirmă reprezentanții TESA.

Potrivit Uniunii Sindicatelor TESA, "cea mai importantă dintre acestea se referă la faptul că Guvernul a promis că va aloca fonduri pentru ca toți cei care au avut de pierdut la veniturile nete să recupereze aceste piederi. Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a spus că 7000 de salariați din sănătate au suferit pierderi salariale".

Sindicaliștii din Sănătate au anunțat marți seara că renunță la greva generală anunțată pentru 11 mai, după ce au ajuns la un acord cu reprezentanții guvernului. Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat marți că s-a decis modificarea legii salarizarii, fără a modifica însă plafonarea sporurilor la 30 la sută, iar toți cei care au avut scăderi salariale vor primi banii înapoi.

Pe larg aici despre măsurile promise de Guvern după negocierile-maraton de ieri cu sindicaliștii din sănătate.