Florentina Opriș, organizatoarea Galei Femeilor care Dăruiesc Sănătate, în cadrul căreia Olivia Steer, celebră pentru pozițiile anti-vaccinare, a fost premiată pentru "rolul său activ în societate", anunță, într-o postare pe Facebook, că premiul acordat prezentatoarei tv a fost retras, sugerând că acest lucru s-a întâmplat la presiunea companiilor care au sponsorizat evenimentul. "Singurul motiv pentru care Olivia Steer s-a aflat pe lista celor premiați în cadrul Galei este acela că încurajează un mod de viață sănătos", afirmă Florentina Opriș.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Singurul motiv pentru care Olivia Steer s-a aflat pe lista celor premiați în cadrul Galei este acela că încurajează un mod de viață sănătos, iar părerile sale personale și pozițiile sale referitoare la anumite subiecte nu au fost luate în considerare când s-a decis acordarea acestui premiu", a scris Florentina Opriș pe Facebook.

Ea adaugă că "Ne cerem scuze dacă acestă decizie a noastră a prejudiciat în vreun fel brandurile care ne-au fost alături în demersul nostru de a promova valorile de sănătate și excelența în medicină. Ni se pare deontologic și de bun simț față de brandurile care cu bunăcredință au decis să ne sprijine, să ne delimităm de orice le poate aduce prejudicii valorilor lor. Prin urmare, dacă brandurile care ne-au susținut consideră că acordarea acestui premiu le-a adus prejudicii de imagine, am decis retragerea în mod oficial a acestuia, în ciuda faptului că alegerea noastră de a-l oferi a fost bazată pe total alte considerente decât cele pentru care Olivia Steer este acuzată în spațiul public."

"Mi-aș fi dorit ca spațiul public să observe și celelalte doamne excepționale din medicina românească care au fost premiate aseară și cărora nimeni nu le-a oferit până acum prea mare atenție sau o recunoaștere publică pentru toate eforturile pe care le-au depus și pentru toate rezultatele deosebite obținute de-a lungul timpului. Din păcate, spațiul public și-a ațintit atenția asupra unei singure persoane premiate în cadrul Galei de aseară și a a scos în evidență doar numele unei persoane așa-zis controversate, declanșând astfel un tăvălug care nu aduce niciun fel de beneficiu nimănui și care umbrește inclusiv numele persoanelor care merită tot respectul și recunoștința noastră", mai scrie Florentina Opriș.

Florentina Opriș a publicat, pe Facebook, și lista celor care au primit premii în cadrul galei:

Rodica Nassar - secretar de stat la Ministerul Sănătății

Conf. Dr. Carmen Orban - Manager al Institutului Clinic Fundeni,

Mirela Nemteanu - CEO “Hospice Casa Sperantei”,

Nora Mihaela Nemteanu - manager BioOrtoclinic,

Dr. Crenguța Momîrlă

Conf dr Alina Tănase - medic primar

hematolog, şef de secţie transplant medular în cadrul Institutului Clinic Fundeni si preşedintele Societăţii Române de Transplant,

Dr. Adina. Croitoru - șeful departamentului de oncologie medicală la Institutul Clinic Fundeni,

Irina Deleanu - Presedintele Federatiei Romane de Gimnastica Ritmica

Dr. Anca Daniela Raiciu

Dr. Crenguța Momîrlă

Reamintim că gala de miercuri seara a fost girata, prin prezenta lor, si de doi oficiali de rang inalt din sanatate: Rodica Nassar, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, si Razvan Vulcanescu, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. (Pe larg aici)

România este țara europeană cu cea mai gravă epidemie de rujeolă (49 de morți și peste 12.000 de cazuri înregistrate de la debutul epidemiei) și cu cea mai scăzută rată a vaccinării cu ROR.

Medicover Romania si Aqua Carpatica, doi dintre sponsorii Galei Femeilor care Daruiesc Sanatate, s-au delimitat, joi, de eveniment si de invitatii acestuia. (Pe larg aici)

Citește și: