Și rușii, și ucrainenii au folosit numeroase tipuri de improvizații în ceea ce privește armele și echipamentele folosite în timpul războiului din Ucraina. Primii care au folosit dronele comerciale pentru atacuri kamikaze au fost ucrainenii, iar acum astfel de atacuri au loc zilnic.

Militari ruși urmăriți de o drona kamikazeFoto: Captura X

Rușii, mai nou, au început să folosească motociclete și carturi de golf pentru a se deplasa în zona frontului. Nu e clar dacă din lipsă de alte echipamente mai performante, dedicate războiului, sau pentru că le-ar oferi un plus de mobilitate în zona liniei de conflict.

Unele conturi de OSINT, însă, spun că „carturile de golf” sunt de fapt vehicule de tip Desertcross primite din China, vehicule super-ușoare dar care pot fi folosite pe aproape toate tipurile de teren.

Totuși, oricâtă mobilitate le-ar oferi noile vehicule, rușii tot nu pot scăpa de viteza dronelor FPV (first person view - transl. vedere la persoana întâi) pe care ucrainenii le folosesc pentru atacuri kamikaze.

Într-un clip recent de pe front ce a apărut și pe rețelele de socializare se vede o astfel de dronă, înarmată cu o lovitură de aruncător de grenadă, cum urmărește un cart de golf care era conduși de soldați ruși.

Drona prinde viteză și pare că va lovi în plin cartul de golf aflat în mișcare.

Nu apucă însă, pentru că acesta sare în aer, cel mai probabil lovind o mină, după cum comentează diferitele conturi de OSINT de pe X, fosta Twitter.

„Special Kherson Cat”, un cont de X care publică frecvent clipuri, fotografii și mărturii din Ucraina, notează că drona kamikaze a ucrainenilor nu reușește să distrugă vehiculul rusesc pentru că a avut loc o „detonare prematură”, referindu-se la explozia minei peste care a trecut mașinuța.

____