Armata ucraineană anunţă marţi seara, pe Facebook, că a doborât două avioane ruse de vânătoare-bombardiere de tip Suhoi 34 (Su-34) şi patru drone de recunoaştere, relatează AFP.

Bombardier rusesc Su-34Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Comandantul Forţelor Aeriene ucrainene, generalul Mîkola Oleşciuk, a anunţat anterior că forţele aeriene au distrus un avion de tip Su-34, citează News.ro.

Suhoi Su-34 este un bombardier avansat cu dublă comandă. A fost conceput pentru a înlocui avionul Suhoi Su-24. Este o variantă de atac a avionului Su-27.

Forțele aeriene ucrainene au anunțat zilele trecute că au doborât un alt avion militar rusesc de recunoaștere A-50 (de tip AWACS) deasupra Mării Azov, a anunțat vineri comandantul forțelor aeriene Mikola Oleșciuk, potrivit Kyiv Independent.

Imagini publicate de bloggerul militar Dmitri pe contul său de X arată un posibil avion rusesc A-50 lovit de mai multe rachete ale apărării antiaeriene ucrainene, ceea ce a dus la distrugerea sa.

Agenția de știri rusă de stat RIA Novosti a raportat câteva minute mai târziu că „un avion neidentificat s-a prăbușit în districtul Kaneiskoi din Krasnodar Krai”.

Informația este confirmată și de anumiți bloggeri militari ruși, canalul rusesc Romanov postând că avionul A-50 a fost doborât în aceeași zonă în care a fost doborât și precedentul.

Pe același subiect: