Loviturile asupra Crimeei, precum cea de vineri, sunt importante pentru succesul contraofensivei Kievului, potrivit generalului ucrainean.

Imagini din satelit cu un depozitde tehnică militară din CrimeeaFoto: AFP / AFP / Profimedia

„Succesul operațiunilor ofensive nu constă doar în distrugerea inamicului din fața ta, ci și în distrugerea locurilor de concentrare a echipamentelor, a personalului și mai ales în distrugerea centrelor de comandă”, a declarat vineri Tarnavski pentru CNN într-un interviu în exclusivitate.

„Dezorganizarea forțelor lor prin distrugerea centrelor de comandă la un nivel superior duce la dezordine pe câmpul de luptă”, a explicat Tarnavski. „Un comandant distrus înseamnă o legătură de comandă distrusă și, fără aceasta, nu există acțiuni coordonate”.

Crimeea, a elaborat generalul, este deosebit de importantă pe acest front, deoarece găzduiește o concentrație mare de echipamente militare rusești. „Știm de unde lovesc, atât mijloacele lor aeriene, cât și cele terestre”, a spus el.

Lovirea cartierului general al Flotei rusești din Marea Neagră ajută Ucraina și, de asemenea, „ne dă speranțe pentru viitor”, a spus Tarnavski.

„Vreau să spun că avem capacități de a-i lovi nu doar în fața noastră, ci și în spate”, a spus el. „Și când îți dai seama că inamicul simte pericolul în spate, asta ridică moralul soldaților noștri”.

Pe același subiect:

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro