Purtătorul de cuvânt al forțelor aeriene, Iuri Ignat, vorbind la televiziunea națională ucraineană, a declarat că, deși a fost mulțumit de rezultatul loviturii cu rachete asupra cartierului general al flotei rusești din Marea Neagră de vineri, spera totuși ca pagubele să fie mai mari.

Atac la SevastopolFoto: . / AP / Profimedia

„Am vrut o gaură mai mare, ca să fiu sincer”, a spus el, citat de The Kyiv Post.

Referindu-se la rachetele de croazieră Storm Shadow și Scalp, furnizate de Marea Britanie și Franța, folosite în atac, el a adăugat:

„Aceasta este cea mai bună reclamă din lume pentru armele noastre, care zboară exact la țintă. Dintr-un motiv oarecare, apărarea aeriană rusă nu poate face față, pentru a mia oară”.

Ignat a declarat că atacul a fost efectuat cu ajutorul „rezidenților ruși din Crimeea”, care au furnizat Ucrainei informații.

„Aceasta nu este doar o lovitură în inima forțelor navale ale Flotei Mării Negre, ci și o lovitură pentru dictatura lui Putin. Toată lumea va vedea acest lucru. Acest lucru nu poate fi ascuns”, a adăugat el.

Cel puțin o rachetă ucraineană a lovit vineri după-amiaza sediul flotei ruse de la Marea Neagră, aflat în orașul-port Sevastopol din Crimeea, potrivit guvernatorului instalat de ruși aici, citat de Reuters. Ministerul rus al apărării a confirmat atacul.