Un locotenent-colonel al poliției ruse a fost ucis săptămâna trecută de un atac cu dronă ce l-a surprins în timp ce tundea iarba din curtea casei sale, scrie Insider, citând relatările apărute în presa rusă.

La tuns iarbaFoto: Sakkmesterke / Alamy / Profimedia Images

Canalul de Telegram Baza, una dintre cele mai populare canale de informare în Rusia, a notat că ofițerul identificat doar drept Alexei Ch. era șeful adjunct al unui birou regional de combatere a corupției din cadrul poliției ruse.

Aceeași sursă notează că atacul a avut loc sâmbătă, când bărbatul era liber, în satul Șcetinovka din regiunea Belgorod.

Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii, a anunțat sâmbătă că un bărbat a fost ucis de o dronă în timp ce tundea iarba la casa sa de vară din Șcetinovka. Gladkov nu a oferit detalii despre identitatea bărbatului, afirmând însă că el a murit după ce o dronă ucraineană „a aruncat un dispozitiv exploziv” în curtea sa.

El ar fi murit din cauza rănilor provocate de șrapnel.

Belgorod este regiunea rusă cea mai apropiată de granița de nord-est a Ucrainei, satul Șcetinovka aflându-se la o distanță de aproximativ 35 de kilometri de orașul ucrainean Harkov.

Atacurile care au provocat panică în Belgorod

Oficialii ruși afirmă încă de anul trecut că ucrainenii lansează atacuri cu dronă asupra unor ținte civile din Belgorod și alte regiuni, fără a oferi însă în majoritatea cazurilor dovezi în acest sens.

La începutul lunii iunie autoritățile de aici au evacuat mii de persoane, afirmând că ele sunt în pericol din cauza tirurilor de artilerie ale armatei ucrainene.

Măsura a venit la câteva zile după o incursiune pe teritoriul regiunii al Corpului Voluntarilor Ruși (RDK), organizația paramilitară finanțată de Ucraina și alcătuită din ruși care i se opun lui Vladimir Putin. Lupte au avut loc pe teritoriul regiunii cu două zile înainte de ordinul de evacuare dat de Gladkov.

Ucraina în general nu comentează asupra atacurilor cu drone evocate de ruși iar în ceea ce privește incursiunile militare pe teritoriul Rusiei, afirmă că acestea sunt activități independente ale patrioților ruși.

Urmărește ultimele evoluții din a 553-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.