Un grup de forțe pro-ucrainene a declarat vineri că se luptă cu trupele rusești la periferia unui sat aflat chiar la granița de vest a Rusiei, la o zi după ce Moscova a declarat că a respins trei atacuri transfrontaliere, transmite Reuters.

Lupte în regiunea rusă BelgorodFoto: Captura Twitter

Atacurile vin după o incursiune majoră în regiunea Belgorod, în vestul Rusiei, la 22-23 mai, și după o creștere a bombardamentelor transfrontaliere în ultimele săptămâni, în timp ce Ucraina se pregătește să lanseze o mare ofensivă pentru a recuceri teritoriile ocupate de Rusia în estul și sudul său.

„Avem lupte active la periferia satului Novaya Tavolzhanka (în regiunea Belgorod). Din nefericire, există legionari răniți, dar libertatea se câștigă prin sânge", a transmis Legiunea Libertatea Rusiei într-un comunicat.

Anterior, vineri dimineață, gruparea a publicat o imagine însoțită de mesajul: „Tancul nostru cu steagul Rusiei Libere în satul Nova Tavolzhanka, lângă Shebekino. Bună dimineața din Patria noastră! Noi continuăm lupta!"

De asemenea, au postat pe rețelele de socializare un scurt clip video spunând că arată o lovitură pe care au efectuat-o asupra unei concentrări de trupe rusești din Shebekino.

În ultimele zile, oficialii ruși au raportat intensificarea atacurilor din nordul Ucrainei. Ministerul Apărării a declarat că forțele sale au respins joi trei atacuri transfrontaliere ale unor „formațiuni teroriste" ucrainene în regiunea Belgorod.

Ucraina neagă că armata sa este implicată în incursiuni și spune că acestea sunt conduse de luptători voluntari ruși.

Guvernatorul regiunii ruse Belgorod a declarat vineri că două persoane au fost ucise și alte două au fost rănite după ce forțele ucrainene au bombardat un drum din orașul Maslova Pristan, în apropiere de granița cu Ucraina.