Imaginile video care au surprins prăbușirea avionului în care se afla Evgheni Priogjin, șeful mercenarilor Wagner, exclud ipoteza unei defecțiuni tehnice sau a unei erori de pilotaj, a declarat un jurnalist specializat în aeronautică pentru CNN.

O parte a epavei avionului in care se afla Evgheni PrigojinFoto: Vitaliy Shustrov / Sputnik / Profimedia Images

O înregistrare video publicată de RIA Novosti, una dintre agențiile de presă ale statului rus, a arătat avionul privat prăbușindu-se miercuri cu o aripă lipsă.

Autoritățile ruse au declarat deocamdată că investigația este în curs, la fel ca operațiunile de identificare a rămășițelor avionului, dar că toate cele 10 cadavre ale pasagerilor de la bordul aeronavei au fost recuperate.

„El a venit în jos învârtindu-se și lăsând mult fum în urmă. Prin urmare, acest avion era în flăcări. Și se pare că îi lipseau unele piese de structură, suprafețe aerodinamice”, a declarat pentru CNN Miles O’Brien, un reporter specializat pe probleme legate de știință și industria aerospațială.

„Un avion ca acesta... ele nu cad catastrofal din cer fără să se întâmple ceva extrem de neobișnuit. [Prăbușirea] ar fi putut fi cauzată de o explozie în interiorul sau exteriorul aeronavei”, a mai spus acesta, dând exemplu în acest sens detonarea unui dispozitiv exploziv la bordul avionului sau lovirea acestuia de către o rachetă.

David Soucie, un fost inspector de siguranță din cadrul Administrației Federale pentru Aviație a SUA, a făcut comentarii asemănătoare, remarcând și el că avionul părea să mai aibă doar o aripă în momentul în care s-a prăbușit.

Avionul în care s-a aflat Prigojin s-a dezintegrat în timpul prăbușirii

Presa de stat rusă a relatat joi că rămășițele avionului sunt împrăștiate pe o suprafață de doi kilometri.

„După căderea liberă a avionului Embraer bucăți ale sale s-au împrăștiat pe o suprafață de 2 kilometri lângă satul Kuzhenkino, unde majoritatea rămășițelor fuselajului au fost găsite”, a relatat postul TV Russia-24.

„Majoritatea rămășițelor au căzut în apropierea unor întreprinderi agricole”, a mai transmis aceasta.

RIA Novosti a relatat de asemenea că fragmentele avionului se află în apropierea drumului de acces către acest sat din regiunea Tver. RIA a anunțat de asemenea că poliția a instituit un cordon de siguranță în jurul zonei și că mașini ale serviciilor speciale se află în apropiere.

Primele informații vehiculate pe canalele de socializare rusești miercuri după apariția primelor imagini de la locul prăbușirii afirmau că avionul a căzut din cer după ce a fost lovit de un sistem antiaerian al armatei ruse. Aceste informații nu au fost însă confirmate deocamdată din surse oficiale.

Urmărește ultimele evoluții din a 547-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.