O nouă înregistrare video care arată o lovitură ucraineană asupra unui blindat rusesc a atras ironii din partea internauților după ce militarii Moscovei au fost propulsați la zeci de metri în aer de suflul exploziei.

Blindat rusescFoto: Anatolii Stepanov / AFP / Profimedia

Filmarea pare să fi surprins un blindat rusesc cu mai mulți soldați deasupra sa, deși chiar primele secunde ale înregistrării nu sunt deosebit de clare. Însă ce se întâmplă după ce vehiculul este lovit nu lasă loc de prea multe interpretări.

„Soldații ruși se prezintă acum la datorie pe Lună”, notează ironic administratorii paginii Ukraine Battle Map într-o aparentă referință la faptul că Rusia a trimis săptămâna trecută prima sa sondă spațială către Lună după aproape jumătate de secol.

Unii internauți au invocat direct acest lucru, afirmând că echipajul blindatului rusesc „a luat fața” misiunii Luna-25. „Legenda spune că a părăsit sistemul soldar și este în drum spre [galaxia] Andromeda”, plusează un alt utilizator al Twitter cu referire la unul dintre militarii ruși.

Unii s-au întrebat și dacă echipajul rusesc ar fi putut trece peste o mină plasată de propria armată, cum s-a întâmplat și în alte situații. Deși această variantă nu poate fi exclusă, explozia catastrofală a vehicului de luptă pare să sugereze mai degrabă o lovitură cu un lansator sau tun antitanc.

Din păcate imaginile filmate din dronă de la o distanță destul de mare nu sunt foarte edificatoare în acest sens.

În mod ironic, înregistrarea pare să fi apărut pe rețelele de socializare în aceeași zi în care presa rusă transmitea că o analiză efectuată de Institutul de Cercetare Științifică a Oțelului din Moscova a concluzionat că vehiculele americane de luptă a infanteriei Bradley sunt „mult mai slabe” decât blindatele BMP-3 ale Rusiei.

Mai mulți oficiali din cadrul institutului citați de presa rusă au dat asigurări că, după ce vor primi cel mai nou blindaj de „protecție dinamică”, vehiculele BMP-3 intrate în serviciul forțelor armate sovietice în 1987 vor putea rezista și unor lovituri cu rachete antitanc.

Urmărește ultimele evoluții din a 537-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.