Fiecare metru de teritoriu ucrainean recucerit de la forțele de ocupație rusești este „de cea mai mare importanță”, a declarat vineri Volodimir Zelenski.

Volodimir Zelenski a vizitat trupele de pe linia frontului din ZaporojieFoto: president.gov.ua

„Mișcarea noastră înainte este cel mai important lucru”, a declarat președintele ucrainean în discursul său video nocturn după ce s-a întâlnit cu comandanții militari de top.

„Fiecare soldat, fiecare nou pas pe care îl facem, fiecare metru de pământ ucrainean eliberat de inamic este de cea mai mare importanță”, a spus el.

Ucraina și-a început contraofensiva extrem de așteptată la începutul acestei luni și a afirmat deja că a recucerit cel puțin șapte așezări.

Putin spune că forțele ucrainene nu au nicio șansă în fața celor ruse

Vorbind vineri la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg, președintele rus a declarat că Volodimir Zelenski va depinde în curând în totalitate de echipamentele furnizate de Occident.

El a adăugat că Ucraina nu a reușit să facă progrese în contraofensiva sa și a spus că armata ucraineană nu are „nicio șansă” împotriva celei rusești.

Kievul ar putea fi bombardat

Vorbind despre o escaladare a războiului, Putin spune că există un „pericol serios” ca NATO să fie atrasă și mai mult în conflict și că nu există „nicio îndoială” că tancurile occidentale „ard” deja în Ucraina.

Trecând la atacurile de la granița Rusiei, el spune că trupele sale ar putea distruge părți din centrul Kievului ca represalii, dar că a ales să nu o facă din „diverse motive”.

El descrie atacurile transfrontaliere, pentru care Ucraina a negat orice responsabilitate, au încercat să distragă atenția forțelor Moscovei de pe alte fronturi.

În ceea ce privește armele nucleare, el spune că Rusia ar putea „teoretic” să folosească arme nucleare dacă ar exista o amenințare la adresa integrității sale teritoriale sau a existenței sale, dar că nu a fost nevoie să o facă.

Urmărește ultimele evoluții din a 478-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.