Ucraina nu a fost aproape de a-și epuiza capacitatea de a lupta împotriva Rusiei, a declarat marți șeful Wagner, Evgheni Prigojin, într-un interviu acordat presei daneze, citat de CNN.

Evgheni PrigojinFoto: WillWest News / Profimedia

„Orice ofensivă trebuie să fie evaluată, precum și rezultatele sale, după ce potențialul ofensiv al inamicului a fost epuizat. Din câte am înțeles, potențialul ofensiv al Ucrainei este departe, foarte departe de a fi epuizat”, a spus el.

Patronul companiei militare private rusești a mai spus că nu știe dacă forța sa va rămâne în Ucraina, pe fondul unei dispute cu Ministerul rus al Apărării privind contractele.

"În ce priveşte viitoare acţiuni ale companiei militare private Wagner în Ucraina, nu sunt sigur că ea va mai activa din nou în Ucraina", a indicat Prigojin, răspunzând unei întrebări adresate de o mass-media din Danemarca. Luptătorii Wagner au mai participat la operaţiuni militare în ţări din Africa şi Orientul Mijlociu, unde încă mai au contracte.

Acest lucru vine după ce Ministerul rus al Apărării a anunțat sâmbătă că „unitățile voluntare” și grupurile militare private vor trebui să semneze un contract cu ministerul, ceea ce va „conferi formațiunilor voluntare statutul juridic necesar” și va crea „abordări unificate” în ceea ce privește activitatea lor.

Ordinul nu a menționat numele grupului Wagner, dar mișcarea este văzută ca o modalitate de a controla influenta forță militară. Prigojin - care s-a certat în mod public cu liderii din domeniul apărării - a declarat că mișcarea nu se aplică lui Wagner.