​„Ar trebui să ne întoarcem la Kiev?” - s-a întrebat Vladimir Putin într-o întâlnire cu corespondenții de război ruși, cu care a discutat despre evoluția ofensivei militare declanșate împotriva țării vecine Ucraina.

Vladimir PutinFoto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Președintele rus Vladimir Putin a făcut aceste declarații în timpul unei întâlniri televizate, marți după-amiază, cu corespondenți de război și bloggeri militari ruși, relatează postul Sky News.

În cadrul acestei discuții, liderul de la Kremlin a spus că nu vede necesitatea unei mobilizări suplimentare de oameni pentru a lupta în Ucraina, dar că totul depinde de ceea ce Rusia vrea să obțină acolo.

„Unele figuri publice spun că trebuie să obținem un milion sau două milioane (de soldați ruși mobilizați, n.r.)”, a afirmat Putin. „Depinde de ceea ce ne dorim”, a adăugat el.

El a fost întrebat în context despre capitala ucraineană Kiev, pe care trupele rusești nu au reușit să o cucerească, după lansarea invaziei pe scară largă în țara vecină, la 24 februarie 2022.

„Ar trebui să ne întoarcem acolo?”, a fost întrebarea cu care a răspuns Putin.

Prima reacție a lui Putin despre contraofensiva Ucrainei

Președintele Rusiei a vorbit marți și despre contraofensiva Ucrainei, despre care a spus că a început în data de 4 iunie, el susținând că în timpul acesteia Kievul ar fi suferit pierderi „de 10 ori mai mari” decât Rusia.

Putin a susținut că pierderile Ucrainei ar fi fost de 10 ori mai mari decât cele ale Rusiei și că Kievul ar fi pierdut peste 160 de tancuri, în timp ce Moscova - 54. El a mai spus că Ucraina ar fi pierdut 25-30% din vehiculele care i-au fost furnizate de către Occident și că armata ucraineană nu ar fi reușit să obțină niciun succes în zonele de luptă.

Liderul de la Kremlin a refuzat să spună dacă Moscova va lansa o nouă ofensivă în Ucraina ca răspuns la contraofensiva Kievului, afirmând că planurile Rusiei vor depinde de potențialul său militar.

„Obiective generale”

Despre „obiectivul general” al Rusiei în „operațiuna militară specială” din Ucraina, Vladimir Putin a spus că acesta nu se va schimba în „termeni generali”: „Demilitarizăm treptat Ucraina. Va trebui să stabilim apărarea antiaeriană - sarcina va fi îndeplinită”.

Citește integral: Vladimir Putin, prima reacție despre contraofensiva Ucrainei și despre pierderile de pe front / Critici la adresa propriei armate

___