Legiunea Libertatea pentru Rusia a postat joi două videoclipuri care prezintă explozii geolocalizate de CNN în interiorul regiunii Belgorod, de la granița Rusiei, susținând că au lovit ținte militare.

Corpul Voluntarilor rusi anunta atacul din ShebekinoFoto: east2west news / WillWest News / Profimedia

Grupul de luptători anti-Putin a susținut că un videoclip arată „detonarea muniției și a unui mortier care aparțin inamicului după o lovitură precisă de artilerie asupra lor”. Este vorba despre mortierul 2S4 Tyulpan și muniția aferentă.

CNN a geolocalizat videoclipul unei explozii în districtul Shebekino din Belgorod, dar nu poate verifica afirmația unei lovituri reușite.

Un al doilea videoclip postat de legiune spunea că ar arăta distrugerea unui lansator de rachete Grad MLRS.

„Împreună cu frații din RVC [Corpul Voluntarilor Ruși] continuăm să demilitarizăm armata lui Putin”, arată un comunicat al partizanilor ruși, folosind termenul (demilitarizare) pe care Kremlinul l-a folosit pentru a motiva invazia Ucrainei.

Fumul este vizibil în videoclip, dar nu este clar dacă vreun echipament militar rus a fost lovit.

Legiunea pentru Libertatea Rusiei a declarat joi că se află în apropierea graniței cu Rusia, iar Corpul de Voluntari din Rusia a susținut că „luptă pe teritoriul Rusiei”.

Rusia susține că au fost dejucate trei atacuri

Rusia a declarat joi că a respins o tentativă de incursiune de-a lungul graniței sale cu Ucraina, în timp ce bombardamentele puternice au determinat o evacuare parțială a civililor din zonă.

Înaintea unei contraofensive ucrainene așteptate în războiul de 15 luni, Rusia a fost atacată în mod repetat în ultimele zile, cu o incursiune transfrontalieră majoră și, la începutul acestei săptămâni, cel mai mare atac cu drone asupra Moscovei.

Așezările din regiunea rusă Belgorod, care se învecinează cu Ucraina, au fost capturate pentru scurt timp de forțele pro-ucrainene săptămâna trecută, în timpul incursiunii.

Ministerul rus al Apărării a declarat că a respins trei atacuri transfrontaliere joi în apropierea orașului Shebekino și a acuzat Ucraina că folosește ceea ce consideră că sunt „formațiuni teroriste” pentru a efectua tentative de atac asupra civililor ruși.

Ucraina spune că incursiunile în Belgorod nu au nimic de-a face cu armata sa și sunt conduse de luptători voluntari ruși. „Acțiunile altruiste ale militarilor ruși au respins trei atacuri ale formațiunilor teroriste ucrainene”, a spus ministerul rus. „Nu au fost permise încălcări ale frontierei de stat”.

Urmărește ultimele evoluții din a 463-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.