Vladimir Putin a comentat în continuare atacurile cu drone care au lovit Moscova în cursul zilei de astăzi, calificându-le drept o încercare de „intimidare” a Rusiei, potrivit Sky News.

Vladimir PutinFoto: Alexei Danichev / AP / Profimedia

Președintele rus a denunțat atacurile ca fiind „activități teroriste”.

Dar - în ciuda criticilor aduse apărării aeriene a Rusiei - el a declarat că sistemul a „funcționat în mod obișnuit”.

Cu toate acestea, el a recunoscut că există „lucruri la care trebuie să lucrăm”.

Președintele rus mai a declarat marți că Ucraina încearcă să intimideze cetățenii ruși prin atacuri precum cel cu drone asupra Moscovei, precum și să atragă un răspuns asemănător din partea Rusiei, relatează TASS.

„Federația Rusă lansează atacuri asupra teritoriului Ucrainei, dar o face cu arme de precizie la mare distanță, în special asupra obiectivelor de infrastructură militară, a depozitelor de muniții sau a depozitelor de combustibili și lubrifianți utilizate în acțiunile de luptă”, a declarat liderul de la Kremlin în timpul unei vizite făcute la Centrul Zolotov pentru Educație și Cultură din Moscova.

„Astfel, cu două-trei zile în urmă, Forțele Armate ale Rusiei au lansat un atac asupra sediului serviciilor de informații militare ale Ucrainei. În același timp, regimul de la Kiev a ales o altă cale - aceea de a intimida cetățenii ruși și de a ataca clădirile de locuințe. Aceasta este o manifestare clară a activității teroriste”, adăugat el.

Președintele rus a spus de asemenea scopul atacului cu drone asupra Moscovei, despre care ministerul rus al Apărării a spus că a fost efectuat de 8 aeronave fără pilot, a fost de a „provoca o reacție reciprocă din partea Rusiei”.

Urmărește ultimele evoluții din a 461-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.