Președintele rus Vladimir Putin a declarat marți că Ucraina încearcă să intimideze cetățenii ruși prin atacuri precum cel cu drone asupra Moscovei, precum și să atragă un răspuns asemănător din partea Rusiei, relatează TASS.

Vladimir PutinFoto: Gavriil Grigorov / AP / Profimedia

„Federația Rusă lansează atacuri asupra teritoriului Ucrainei, dar o face cu arme de precizie la mare distanță, în special asupra obiectivelor de infrastructură militară, a depozitelor de muniții sau a depozitelor de combustibili și lubrifianți utilizate în acțiunile de luptă”, a declarat liderul de la Kremlin în timpul unei vizite făcute la Centrul Zolotov pentru Educație și Cultură din Moscova.

„Astfel, cu două-trei zile în urmă, Forțele Armate ale Rusiei au lansat un atac asupra sediului serviciilor de informații militare ale Ucrainei. În același timp, regimul de la Kiev a ales o altă cale - aceea de a intimida cetățenii ruși și de a ataca clădirile de locuințe. Aceasta este o manifestare clară a activității teroriste”, adăugat el.

Președintele rus a spus de asemenea scopul atacului cu drone asupra Moscovei, despre care ministerul rus al Apărării a spus că a fost efectuat de 8 aeronave fără pilot, a fost de a „provoca o reacție reciprocă din partea Rusiei”.

Putin spune că apărarea Moscovei a funcționat corespunzător

Vladimir Putin a adăugat că cetățenii ucraineni, despre care a spus că acum „nu au cuvinte, deoarece există un terorism total împotriva populației civile în Ucraina” (n.r. se referea la pretinse acțiuni ale guvernului de la Kiev), ar trebui să știe ce fel de acțiuni întreprinde actuala conducere teroristă a țării.

Printre acestea liderul de la Kremlin a invocat pretinse încercări ale forțelor ucrainene de a perturba activitatea Centralei Nucleare Zaporojie și „utilizarea unor dispozitive murdare legate de industria atomică” - o nouă referință la o marotă rostogolită de Rusia cu luni în urmă.

În ceea ce privește atacul cu drone asupra capitalei ruse, Putin a afirmat că apărarea aeriană a Moscovei a funcționat „conform planului, satisfăcător”.

„Cu toate acestea, mai avem de lucru”, a adăugat el.

Comentarii asemănătoare au fost făcute și de către general-colonelul Andrei Kartapolov, șeful Comisiei pentru apărare din Duma de Stat, care a încercat să ofere o justificare a motivelor pentru care dronele nu au fost interceptate de apărarea aeriană a capitalei.

De altfel, armata rusă a făcut marți după-amiaza o serie de anunțuri victorioase pe bandă rulantă într-o tentativă aparentă de a distrage atenția de la eșecul său.

Urmărește ultimele evoluții din a 461-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.