Generalul rus în retragere Andrei Kartapolov, șeful Comisiei pentru apărare din Duma de Stat, afirmă că drone au reușit să lovească marți capitala Moscova deoarece Rusia este o țară „foarte mare”, relatează Meduza.

Andrei Kartapolov (stanga), alaturi de alti doi generali rusiFoto: Gavriil Grigorov / TASS / Profimedia Images

„Avem o țară foarte mare și există întotdeauna o breșă în care o dronă poate zbura, ocolind zonele în care sunt amplasate sistemele de apărare aeriană”, a declarat acesta pentru televiziunea rusă RBC.

El a subliniat însă că „armata face tot ce ar trebui să facă”, dând exemplu în acest sens că dronele nu au lovit nicio unitate militară sau guvernamentală și nu au cauzat daune grave clădirilor rezidențiale.

Cu toate acestea, el a afirmat că este necesar să se analizeze cu atenție ceea ce s-a întâmplat pentru a lua contramăsurile necesare.

Kartapolov a mai spus că atacurile cu drone fac parte din campania de război informațional al Ucrainei.

„[Campania] este concepută să genereze panică și să provoace discuții intense. Cel mai important este să nu permitem acest lucru. Este un act de intimidare îndreptat împotriva populației civile" a afirmat generalul rus.

Ucraina neagă că a lansat drone asupra Moscovei

Săptămâna trecută, după incursiunea partizanilor ruși susținuți de Ucraina în regiunea Belgorod, Kartapolov a vorbit despre necesitatea unor schimbări structurale mai mari în cadrul comandamentului militar de la Moscova pentru a asigura și granița.

El a declarat pentru postul de știri RBK că Rusia are nevoie de un cartier general unificat care să poată coordona și să fie responsabil de toate forțele militare și de securitate din regiunile de graniță ale Rusiei cu Ucraina.

Amintim că marți dimineața mai multe drone au lovit clădiri din Moscova, fără a provoca victime și cauzând doar pagube minore. Ministerul rus al apărării a declarat că Ucraina a atacat capitala rusă cu opt drone și că toate au fost doborâte.

Ucraina a negat că ar fi implicată direct în atac, sugerând că acesta ar fi fost rezultatul activității partizanilor ruși.

„În ceea ce privește atacurile: bineînțeles că ne bucurăm să privim și prezicem o creștere a numărului de atacuri. Dar, bineînțeles, nu avem nimic de-a face în mod direct cu acest lucru”, a declarat consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podoliak pentru canalul „Breakfast Show” de pe Youtube.

Urmărește ultimele evoluții din a 461-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.