Rusia a emis miercuri un mandat de arestare pe numele ucraineanului Iuri Denisov în calitate de complice la atacul cu explozibili care l-a ucis, la 2 aprilie, pe bloggerul militar rus Maxim Fomin, cunoscut sub numele de Vladlen Tatarski, transmite EFE.

TatarskiFoto: WillWest News / Profimedia

„În urma unei serii de investigaţii, s-a stabilit că cetăţeanul ucrainean Iuri Denisov a fost unul dintre complicii acestei infracţiuni. El a fost acuzat în lipsă”, a informat Comitetul de Instrucţie al Rusiei (CIR) într-un comunicat.

Achetatorii ruși susțin că ucraineanul a sosit în Rusia în februarie 2023 pentru a pregăti atacul soldat cu moartea bloggerului militar rus şi rănirea a 32 de persoane.

„El (Denisov) a fost cel care i-a dat Dariei Trepova (deţinută) statueta cu explozibili pe care ea a dus-o la cafeneaua unde avea loc o întâlnire cu Fomin (Tatarski). Atunci a avut loc explozia care a fost cauza morţii bloggerului militar”, se mai arată în comunicat.

Tatarski, originar din regiunea ucraineană Doneţk, a fost unul dintre cei mai populari corespondenţi militari şi bloggeri care şi-au câştigat faima în timpul campaniei militare ruse din Ucraina.

„Îi vom bate pe toţi, îi vom ucide pe toţi, îi vom jefui pe toţi după cum este necesar. Exact aşa cum ne place nouă", declara Tatarski la Kremlin, unde a fost invitat în septembrie 2022 la ceremonia de anexare a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson.

Urmărește ultimele evoluții din a 449-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.