Zeci de manifestanţi au cerut duminică la Paris ca Uniunea Europeană să-şi extindă sancţiunile împotriva Rusiei asupra soţiei viceministrului rus al Apărării, acuzat de eludarea măsurilor coercitive europene, relatează agențiile AFP și Agerpres.

Manifestaţie la Paris pentru impunerea de sancţiuni împotriva soţiei unui oficial rusFoto: Bertrand GUAY / AFP / Profimedia

Timur Ivanov, aflat sub sancţiuni europene din octombrie, a divorţat de soţia sa Svetlana Maniovich în vara anului 2022 pentru a o proteja, afirmă susţinătorii opozantului închis în Rusia Aleksei Navalnîi, la originea unui miting în faţa presupusului domiciliu al acestei femei.

Înainte de divorţ, aceasta şi-a schimbat numele în cel de Ivanova, dar viceministrul Apărării rămâne singura ei sursă de sprijin financiar, au adăugat sursele citate.

Protestatarii, care purtau pancarte pe care scria „Furturi în Rusia. Crime în Ucraina. Femeie în Franţa”, au cerut ca soţia viceministrului să aibă interdicţie de şedere în Europa şi conturile îngheţate. „Aceasta este o familie de criminali de război”, a declarat militanta Maria Pevchikh.

Ea a precizat că autorităţile franceze au fost alertate cu privire la acest caz, dar fără răspuns până în prezent.

„Ea este Svetlana Maniovich, soția unui oficial rus și ghidul dvs în lumea luxului rusesc pe timp de război”

Svetlana Maniovich radiază bogăție. Diamante, blănuri, Rolls Royce-uri - ea are de toate și chiar mai mult. Vara o puteți găsi în Saint-Tropez, unde închiriază o vilă pentru 150.000 de euro/lună, sau pe un iaht în Napoli, se arată într-o postare a Mariei Pevchikh, care subiniază diferențele sociale enorme între îmbogățiții Rusiei și oamenii obișnuiți.

Svetlana adoră cumpărăturile, dar, din păcate, Moscova nu-i satisface nevoile în modă, așa că trebuie să călătorească la Paris.

Își face programări personale la unul dintre cele mai scumpe și discrete magazine de bijuterii fine. Aici își comandă cercei de 150.000 de euro și inele de 104.000 de euro.

Cine este Svetlana?

Nimeni alta decât soția viceministrului rus al apărării, unul dintre cei responsabili pentru invadarea Ucrainei și uciderea a mii de oameni nevinovați. Numele lui este Timur Ivanov. Și da, nu se sfiește să apară cu ea în aceste imagini postate pe rețelele sociale și din care transpare luxul.

Ivanov este șeful departamentului de construcții al Ministerului Apărării. Treaba lui este să construiască orice, de la barăci ale armatei până la biserici militare. Acum este responsabil de „reconstrucția” Mariupolului, orașul pe care Putin l-a șters de pe fața pământului și l-a ocupat.

integral pe twitterul Mariei Pevchikh

În decembrie, susţinătorii lui Navalnîi au lansat o investigaţie bazată pe e-mailuri de la Svetlana Maniovich care descriu o viaţă de lux în Europa, cu vacanţe în Saint-Tropez, în sudul Franţei, şi maşini Rolls-Royce.

___