Războiul din Ucraina a arătat de nenumărate ori că și armele improvizate pot fi foarte eficiente: de la drone care aruncă grenade sau cocktailuri Molotovsau drone kamikaze de care sunt legate lovituri de AG-7, la plase de protecție care să prindă în zbor dronele kamikaze inamice și diverse feluri de tunuri și lansatoare de rachete montate pe spatele unor mașini de teren.

Ucrainenii arunca o mina antitanc in tranșee Foto: Captura video

Acum, ucrainenii au găsit o altă metodă improvizată: s-au folosit de o mină antitanc amorsată să arunce în aer o poziție fortificată a rușilor.

Imaginile surprinse dintr-o dronă arată un soldat ucrainean, într-o poziție înaintată în apropiere de tranșeele inamicilor, care se repede și aruncă un ghiozdan în care ar fi fost o mină antitanc de tipul TM-62.

După ce militarul ucrainean aruncă geanta cu mina, aceasta cade în interiorul poziției fortificate, iar la câteva secunde după explodează puternic.

Nu este clar dacă în interiorul poziției erau sau nu inamici, însă ucrainenii s-au folosit de explozia puternică pentru a fi siguri că nu există vreun risc.

VEZI ȘI: