O înregistrare video apărută pe rețelele de socializare a surprins exact momentul în care un tanc rusesc este lovit de o dronă kamikaze a ucrainenilor, imaginile fiind filmate din interiorul vehiculului de luptă al armatei ruse.

Tancul rusesc a fost lovit in partea sa frontalaFoto: Captura video - OSINTTechnical

Filmarea surprinde timp de o fracțiune de secundă cum drona kamikaze se îndreaptă vertiginos spre tancul rusesc, intrând în partea frontală a acesteia și provocând o explozie puternică.

Nu este clar dacă vehiculul de luptă a fost scos din acțiune în urma loviturii, însă faptul că înregistrarea a apărut ulterior pe rețelele de socializare sugerează că echipajul său, sau cel puțin o parte a tanchiștilor ruși, a scăpat cu viață.

În mod interesant, imaginile video arată de asemenea că echipajul rusesc a montat un „acoperiș” improvizat deasupra tancului, improvizație la care tanchiștii Moscovei au aplecat încă din primele luni ale războiului pentru a încerca să ofere vehiculelor lor o protecție mai mare în fața unor atacuri cu sisteme Javelin sau NLAW.

Numeroase înregistrări video au arătat însă că eficacitatea acestor improvizații, poreclite „cuști de protecție” de unii observatori ai războiului din Ucraina, au o eficacitate cel puțin îndoielnică.

În ultimele luni pe rețelele de socializare au apărut tot mai multe înregistrări video care au arătat cum operatorii de drone ucraineni folosesc aeronave fără pilot kamikaze pentru a lovi tancuri, blindate și alte vehicule ale armatei ruse, reușind în unele situații să le ghideze chiar în interiorul vehiculelor de luptă, prin trapa acestora.

Aceasta pare a fi însă prima înregistrare video de acest fel care a fost filmată chiar de către tanchiștii ruși, filmări din interiorul vehiculelor de luptă ale armatei trimise de Putin în Ucraina fiind extrem de rare.

Una dintre puținele înregistrări video în acest sens a apărut pe rețelele de socializare în luna iulie a anului trecut, imaginile arătând interiorul unui tanc T-62 de fabricație sovietică, unul dintre tanchiști strigând „Allahu Akbar!” chiar înainte să tragă cu tunul principal al vehiculului militar.

Urmărește ultimele evoluții din a 418-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.