Forțele ucrainene par să folosească un nou tip de „muniție” neconvențională. Imagini video de pe front arată cum ucrainenii au început să arunce din dronă, mai nou, „baloane Molotov”, în loc de deja obișnuitele grenade.

Atac din drona asupra unui tanc cu un cocktail MolotovFoto: Captura video

Într-o filmare video poate fi observat un atac al ucrainenilor care folosesc un sistem antitanc cu rachete ghidate Kornet capturat de la ruși să lovească și să scoată din uz un tanc inamic.

Ulterior avarierii tancului, ucrainenii au trimis o dronă deasupra blindatului și au eliberat „baloane molotov”, se arată într-o postare de pe Ukraine Weapons Tracker, un cont ce urmărește armamentul folosit în războiul din Ucraina.

Din imagini poate fi observat cum obiectele aruncate din dronă par să fie pline cu un lichid inflamabil care se aprinde imediat cum „globul” se sparge de suprafața tancului.

Până acum, de-a lungul războiului, am văzut cum ambele părți au folosit, în mod neconvențional, grenade și alte tipuri de dispozitive explozive improvizate pe drone comerciale pentru a ataca de la înălțime pozițiile inamice.

VEZI ȘI:

---

Urmărește ultimele evoluții din a 407-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.