Roman Starovoit, guvernatoriul regiunii ruse Kursk, a acuzat vineri forțele armate ucrainene de efectuarea unui atac cu dronă asupra unui tractor din zonă, relatează Novaia Gazeta.

Vladimir Putin inspectand un tractorFoto: Alexei Druzhinin / Zuma Press / Profimedia

„Un vehicul aerian fără pilot al Forțelor Armate ale Ucrainei a atacat un tractor cu încărcător care lucra la fortificații”, a scris guvernatorul pe canalul său Telegram. Potrivit acestuia, drona a avariat utilajul de construcții, fără ca șoferul său să fie rănit.

Autoritățile din Kursk și Belgorod, regiuni învecinate cu Ucraina, au început încă dinspre sfârșitul toamnei anului trecut să construiască linii fortificate vaste în aceste zone, deși este extrem de improbabil ca ele să vadă vreodată acțiune.

Majoritatea analiștilor occidentali consideră aceste măsuri ca fiind unele de natură propagandistică, pentru a speria populația rusă că războiul declanșat de Vladimir Putin anul trecut ar putea ajunge pe teritoriul rus.

De altfel, oficiali din Kursk și Belgorod au acuzat constant în ultima jumătate de an atacuri ucrainene asupra civililor din regiunile lor, fără a prezenta dovezi palpabile în acest sens.

„Atacuri” misterioase pe teritoriul Rusiei

Mai devreme în cursul zilei de vineri, guvernatorul din Briansk, o altă regiune din apropierea graniței cu Ucraina, a declarat că o dronă ucraineană a căzut asupra unei clădiri rezidențiale din Klințî, un oraș cu o populație de aproximativ 60.000 de locuitori.

El a spus că locuința a fost parțial distrusă și că nu există supraviețuitori.

Comentariile celor doi oficiali au venit după ce joi noaptea un avion de atac rusesc a lovit din greșeală centrul orașulului rusesc Belgorod, aflat în apropierea Ucrainei, provocând o explozie și deteriorând clădiri.

„În timp ce un avion Suhoi Su-34 al forțelor aeriene zbura deasupra orașului Belgorod, a avut loc o descărcare accidentală de muniție de aviație", a scris agenția Tass, citând Ministerul Apărării de la Moscova.

Su-34 este un avion de vânătoare-bombardament supersonic.

Urmărește ultimele informații din a 422-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.