Emmanuel Macron și Joe Biden au „convenit asupra importanței de a continua să implice” China pentru ca aceasta să contribuie „pe termen mediu la încheierea conflictului” din Ucraina, a anunțat joi președinția franceză, citată de AFP.

Emmanuel Macron și Xi JinpingFoto: Ng Han Guan / AP / Profimedia

Șeful statului francez, care a discutat la telefon cu omologul său american în timpul recentei sale vizite în China, și-a reafirmat, de asemenea, dorința de a-i vedea pe europeni continuând „să se reînarmeze pentru a-și asuma responsabilitățile în împărțirea poverii securității transatlantice”, a precizat Elysée într-un comunicat.

Președintele francez l-a însărcinat pe consilierul său pe probleme de politică externă, Emmanuel Bonne, să colaboreze cu diplomatul de top al Chinei, Wang Yi, pentru a crea un cadru care ar putea fi folosit ca bază pentru viitoarele discuții, potrivit unor surse Bloomberg.

Strategia Franței prevede ca discuțiile dintre Rusia și Ucraina să aibă loc în această vară, dacă totul merge bine, au declarat sursele, vorbind sub rezerva anonimatului, citează Sky News.