Generalul Oleksandr Sirski, comandantul forțelor terestre ucrainene, a declarat pe Telegram că trupele Kievului „provoacă pierderi semnificative” Rusiei în orașul din estul regiunii Donețk, în ciuda avansării acestora, potrivit Sky News.

General-colonelul Oleksandr SirskîiFoto: Roman Chop / AP / Profimedia

„Direcția Bahmut rămâne epicentrul ofensivei rusești”, spune el.

„Inamicul concentrează cel mai mare număr de forțe în Bahmut și speră să preia orașul sub controlul său”, a adăugat el.

Comandantul spune că apărarea aeriană a Ucrainei a distrus două drone rusești noaptea trecută, precum și că a vizat „forța de muncă și echipamentul ocupantului”.

Bătălia aprigă pentru Bahmut între Moscova și Kiev, care se desfășoară de luni de zile, a devastat în mare parte orașul.

Viceministrul ucrainean al apărării, Hanna Maliar, a recunoscut miercuri că trupele ruse au reuşit înaintări în oraşul Bahmut din estul Ucrainei, dar le-a atribuit tacticilor pământului pârjolit folosite deja în Siria de armata rusă, care acum le aplică din nou în oraşul ucrainean, relatează agenţia EFE şi televiziunea CNN, citate de Agerpres.

„Inamicul şi-a mobilizat toate eforturile pentru a-l lua sub control. Şi-au concentrat acolo nu doar cele mai profesioniste unităţi, Wagner, forţe speciale, trupe de asalt aeropurtate, dar trimit de asemenea arme şi echipamente”, a spus responsabila ucraineană la postul public de televiziune.

„Ei nu ne pot confrunta în lupte de stradă pentru că le pierd, aşa că au recurs la tacticile lor siriene dovedite şi acum şterg de pe faţa pământului clădiri. Într-o asemenea situaţie, poziţiile sunt foarte greu de ţinut. De fapt, sunt imposibil de ţinut”, a mai spus Hanna Maliar.

Ea a susţinut în acelaşi timp că trupele ruse „suferă acolo pierderi uriaşe”, în timp ce trupele ucrainene au „pierderi minime”.

În pofida declarațiilor sale, serviciile de informații occidentale estimează că armata ucraineană a suferit la rândul ei pierderi importante la Bahmut.

Urmărește ultimele evoluții din a 420-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.