Cabinetul de Miniștri din Ucraina a aprobat marți numirea noilor șefi ai regiunilor Lugansk și Sumî, relatează Ukrainska Pravda.

LuganskFoto: STRINGER / AFP / Profimedia

Decizia vine la o zi după ce președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a numit un nou guvernator al regiunii Kiev, pe Ruslan Kravcenko.

Artem Lisohor, proaspăt numit șef al Administrației Militare a Regiunii Lugansk, a avut mai multe funcții în cadrul MInisterului Afacerilor Interne, iar din 2016, el a ocupat funcția de șef adjunct al Departamentului Național de Poliție din regiunea Jîtomir.

Volodimir Artiuh, numit șef al administrației militare din Sumî, conform site-ului web al Administrației Militare a regiunii Vinița, a lucrat ca șef al filialei din Podil a întreprinderii de stat „Centrul de Stat al Frecvențelor Radio din Ucraina”, apoi consilier al președintelui regiunii Vinița.

Reamintim că în ianuarie, președintele Volodimir Zelenski i-a demis pe șefii administrațiilor militare din Herson, Sumî, Zaporojie și Dnipropetrovsk.

La mijlocul lunii martie, președintele Zelenski a emis decrete prin care s-au revocat șefii administrațiilor de stat din regiunea Lugansk, Odesa și Hmelnițki.

Ministerul ucrainean al Apărării, condus de Oleksii Reznikov, a fost acuzat de publicația ucraineană Zn că achiziționează alimente pentru armată la prețuri de două până la trei ori mai mari decât cele din magazinele alimentare din Kiev, a scris The Kyiv Independent.

Publicația Zn afirma ca acest contract are o valoare totală de 13,16 miliarde de grivne, echivalentul a 328,4 milioane de euro, a fost încheiat la 23 decembrie și prevede livrări de alimente pentru soldații ucraineni staționați în regiunile Poltava, Sumî, Kiev, Jitomîr, Chernihiv și Cerkasî.

Contractul nu stipulează livrarea de alimente soldaților din linia întâi, unde „doar livrarea poate face ca orice achiziție să fie mai scumpă", a scris Zn.