​Trei cadeți au murit la Academia Militară de lângă Sankt Petersburg în condiții misterioase, relatează Izvestia, cel mai vechi cotidian din Rusia.

Cadeti rusi din Sankt PetersburgFoto: Elizaveta Becker / akg-images / Profimedia

Cei 3 au fost găsiți morți în dimineața zilei de marți, 28 martie, într-o cazarmă de pe teritoriul unei unități din Sertolovo, regiunea Leningrad.

Tinerii se întorseseră din permisie cu o zi înainte și se aflau la unitatea militară seara. Mai târziu, s-au dus în camere cu colegii lor și s-au culcat.

Ei au prezentat simptome asociate unei crize epileptice a doua zi dimineața, făcând inclusiv spume la gură, potrivit Novaia Gazeta, care citează informațiile apărute pe mai multe canale de știri populare pe Telegram.

Paramedicii au sosit la fața locului și au pronunțat decesul. Examinarea vizuală a cadeților morți nu a scos în evidență răni externe.

Cadeții serveau sub contract profesionist din 2022, informațiile apărute în presa rusă sugerând că aceștia s-au oferit voluntari pentru forțele armate înainte de decretarea mobilizării parțiale pe 21 septembrie.

Doi dintre cadeți au fost originari din Nalcik și Vladivostok. Medicii ruși încearcă să stabilească cauza decesului.

Urmărește ultimele evoluții din a 398-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.