O nouă înregistrare video apărută pe rețelele de socializare a surprins încă o lovitură dramatică a dronelor ucrainene. Operatorul unei drone observă de la distanță un militar rus care se adăpostește în tranșee și îl începe să-l atace cu grenade aruncate de sus.

Un militar rus în transee, surprins de o drona ucraineanaFoto: Captura video

Imaginile dramatice arată cum o dronă ucreineană depistează un soldat rus în tranșee, apoi ia poziții asupra intrării în tranșee și eliberează o grenadă care ricoșează din peretele săpăturii și pătrunde mai adânc în șanț.

Pe imagini apoi e surprins practic reacția rapidă a soldatului rus, care ia grenada și încearcă să o arunce înapoi, în afara șanțului. Din nefericire pentru acesta grenada se lovește de peretele șanțului și explodează tot în tranșee.

Pentru a fi siguri de rezultat, ucrainenii revin cu drona și mai aruncă o grenadă care de data aceasta explodează din plin în tranșee.

La final, drona surprinde și un moment surpinzător: dintr-o gaură un șobolan iese fumegând și părăsește în grabă locul.

ATENȚIE! Imagini cu un puternic impact emoțional!

Soldații ruși, ținte sigure pentru loviturile din drone ale ucrainenilor?

În ultima perioadă pe rețelele de socializare au apărut tot mai multe înregistrări video care au surprins astfel de lovituri ale operatorilor ucraineni de drone în condițiile în care luptele duse acum în regiunea Donețk din estul Ucrainei sunt caracterizate prin angajamente de uzură duse de pe poziții statice.

Unele momente surprinse pe filmare sunt chiar greu de explicat, cu soldați care observă dronele deasupra lor și le ignoră sau care văd grenadele ce cad spre ei dar nu schițează niciun gest să se ferească de explozie.

Și nu doar militarii ruși apar pe filmări ca fiind „vulnerabili” în fața atacurilor din dronă. Ucrainenii au reușit chiar să scoată din uz un tac care în mod normal costă câteva milioane de dolari, cu câteva grenade aruncate dintr-o dronă comercială improvizată.

VEZI ȘI: