Rusia plănuiește o „provocare la scară largă” la granița Belarusului cu Ucraina „în viitorul apropiat”, care ar putea implica distrugerea infrastructurii, precum și mai multe victime civile, a informat pe 9 martie Direcția principală de informații a Ministerului ucrainean al Apărării, relatează presa ucraineană. Propagandistul Vladimir Soloviov va „acoperi” evenimentele de la fața locului pentru presa rusă.

propagandistul rus Vladimir SoloviovFoto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

„Mai multe grupuri de ruși” vor sosi în Belarus pentru a desfășura o presupusă provocare, care ar urmări să formeze o opinie publică negativă despre Ucraina în rândul belarușilor și să asigure participarea deplină a Minskului în războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

„Am primit informații că, în viitorul apropiat, comandamentul militar-politic al Federației Ruse plănuiește o provocare pe scară largă la granița dintre Ucraina și Belarus.

Vladimir Soloviov, principalul propagandist rus, va ajunge în Belarus pentru a acoperi provocarea în detaliu. Pe 11 martie, este planificată să se organizeze o emisiune TV și radio și o transmisie în direct de la fața locului pentru mass-media de propagandă din Federația Rusă”, arată comunicatul GUR, potrivit Ukrainska Pravda.

Soloviov a fost exceptat de la mobilizarea ordonată de Vladimir Putin în luna septembrie a anului trecut, Moscova decizând să trimită pe front figurile din mass-media rusă care promovează narațiunea oficială a Kremlinului privind războiul din Ucraina.

De această derogare au beneficiat și alte categorii de cetățeni ruși, unii acuzând însă că șefii centrelor de încorporare au ignorat ordinul semnat oficial de ministerul rus al Apărării.

Vladimir Soloviov a devenit unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori TV din Rusia după izbucnirea războiului din Ucraina, remarcându-se prin acuzațiile sale virulente la adresa Occidentului și a Kievului.

Citește și:

VIDEO Momentul în care propagandistul favorit al lui Vladimir Putin ar fi fost atacat de artileriștii ucraineni