O nouă înregistrare video distribuită pe rețelele de socializare de forțele armate ucrainene arată cum acestea au reușit să distrugă cu o dronă kamikaze un lansator multiplu TOS-1A al armatei ruse tocmai în timp ce acesta își lansa rachetele termobarice.

Lansator TOS-1AFoto: Maksim Blinov / Sputnik / Profimedia

Lovitura remarcabilă a fost reușită de operatorii de drone ai unității „Alfa” din cadrul forțelor speciale ale Serviciului de Securitate al Ucrainei, cunoscutul SBU.

La fel ca în toate înregistrările video filmate cu camerele de la bordul dronelor kamikaze, deznodământul atacului nu poate fi văzut, din motive evidente. Însă dacă drona a funcționat conform parametrilor, rezultatul a fost cel mai probabil unul puternic exploziv.

De altfel, o înregistrare video apărută pe rețelele de socializare la jumătatea lunii trecute a surprins tocmai deznodământul unei lovituri împotriva unui alt sistem TOS-1A în apropierea orașului Vuhledar din Donețk, arătând cum rachetele lansatorului explodează pe rând spectaculos, amintind de artificiile de Revelion.

Unii internauți au sugerat că înregistrarea de mai jos ar fi surprins dintr-o altă dronă și ce a urmat loviturii apărute acum pe rețelele de socializare, însă acest lucru nu este în întregime clar:

Oricare ar fi situația, această înregistrare video a apărut pe platformele social media la doar două zile după una și mai impresionată, care arată cum o dronă kamikaze a scos din acțiune un tanc rusesc după ce a reușit să pătrundă în vehiculul de luptă tocmai prin trapa comandantului acestuia.

Urmărește ultimele evoluții din a 379-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.