O nouă înregistrare video distribuită de forțele armate ucrainene pe rețelele de socializare arată cum artileriștii Kievului au surprins într-o ambuscadă un grup de militari ruși ce încercau să avanseze printr-o vale din apropierea orașului Bahmut.

Soldatii rusi au fost atacati de artileria ucraineanaFoto: Captura video - Paul Jawin

Loviturile împotriva grupului de soldați ruși, despre care militarii ucraineni afirmă că erau mercenari ai grupării Wagner, au fost realizate de artileriștii de la Brigada 14 „Chervona Kalina”, unitate botezată după un faimos cântec patriotic ucrainean.

Deși înregistrarea nu lasă loc pentru foarte multe comentarii, un aspect interesant ar fi că în imagini se pot observa numeroase cratere adânci pline cu apă chiar pe direcția de înaintare a soldaților ruși, sugerând că și alte bombardamente au avut loc anterior aici.

Lovitura a fost geolocalizată independent pe baza numeroaselor elemente distinctive ce pot fi observate în înregistrare, atât cu imagini recente, cât și cu unele din timpul verii. Ea a avut loc într-o vale de lângă Spirne, un sat aflat la o distanță de aproximativ 30 de kilometri nord-est de orașul Bahmut.

Militarii ruși au pierit în apropierea unui sat cu mai puțin de 100 de locuitori

Tot din apropierea Spirne zilele trecute a apărut o înregistrare video absolut remarcabilă, arătând cum o dronă kamikaze a forțelor ucrainene scoate din acțiune un tanc rusesc după ce a reușit să intre în acesta tocmai prin trapa comandantului vehiculului de luptă.

Încă de la sfârșitul anului trecut au avut loc lupte grele în apropierea acestui sat cu o populație de doar 80 de locuitori înainte de izbucnirea războiului.

Institutul pentru Studiul Războiului din SUA notează în ultima sa evaluare că mercenarii Wagner au reușit progrese modeste la est de Spirne în ziua anterioară.

Tot pe 8 martie Evgheni Prigojin a declarat că mercenarii săi au reușit să cucerească întreaga parte de est a orașului Bahmut după mai bine de jumătate de an de lupte grele cu pierderi uriașe înregistrate de atacatorii ruși.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a subliniat însă că forțele ucrainene nu se vor retrage din Bahmut, avertizând că pierderea acestei localități din regiunea Donețk ar permite forțelor ruse să lanseze atacuri înspre alte orașe importante din estul Ucrainei.

„Înţelegem că după Bahmut ar putea merge mai departe. Ar putea merge la Kramatorsk, ar putea merge la Sloviansk, ar fi un drum deschis pentru ruşi după Bahmut către alte oraşe din Ucraina, în direcţia Doneţk”, a declarat el într-un interviu acordat CNN.

Urmărește ultimele evoluții din a 379-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.