Rusia a lansat joi rachete asupra unor ținte din întreaga Ucraină, de la Harkov, în nord, la Odesa, în sud, și Jitomîr, în vest, transmit BBC și Al Jazeera. Explozii s-au auzit și în Kiev.

Rachete lansate din regiunea rusă Belgorod asupra HarkovuluiFoto: Vadim Belikov / AP / Profimedia

08:49Patru persoane au murit în urma unor lovituri cu rachete rusești asupra orașului Lviv, a anunțat pe Telegram șeful administrației militare regionale, scrie The Guardian.

„În acest moment, se știe despre patru morți. Este vorba de patru adulți. Doi bărbați și două femei. Erau acasă când a căzut racheta”, a scris Maxim Kozițki, care a publicat și imagini de la fața locului.

07:54Mai multe explozii au avut loc la Kiev, de data aceasta în cartierul Sviatoshynskyi, în vestul orașului, a declarat primarul Kievului, Vitali Klitschko, pe canalul său de Telegram, scrie The Kyiv Independent.

Klitschko a mai informat că două persoane au fost rănite în urma loviturii și sunt tratate la locul atacului. El a mai spus că, în urma atacului, au luat foc mașini în curtea unei clădiri rezidențiale.

---------

Clădiri rezidențiale și infrastructura au fost lovite în Harkov și Odesa, iar în mai multe zone există pene de curent, potrivit unor oficiali ucraineni.

Atacurile cu rachete au declanșat joi dimineața sirenele de alarmă aeriană în toată Ucraina.

La Kiev, primarul Vitali Klitschko a declarat că s-au auzit explozii în cartierul Holosiivskyi din sud-vestul orașului.

Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă preventiv pentru aproximativ 15% din locuitorii Kievului, a precizat el.

În regiunea Odesa, guvernatorul Maksym Marchenko a declarat pe Telegram că un atac cu rachete în masă a lovit o instalație energetică din orașul portuar, întrerupând curentul electric. Unitățile antiaeriene au doborât câteva rachete și ar putea urma noi atacuri, a spus Marchenko.

„Din fericire, nu există victime. Restricțiile privind energia electrică sunt în vigoare", a adăugat guvernatorul.

În regiunea Harkov au avut loc, de asemenea, aproximativ 15 atacuri cu rachete, potrivit guvernatorului Oleh Syniehubov.

Potrivit postului de știri ucrainean Obozrevatel.ua, două persoane au fost rănite de un tir de rachetă în Harkov, care a căzut în apropierea casei lor, scrie Reuters.

O altă lovitură a fost raportată în orașul central Dnipro și în orașele din vestul țării Lutsk și Rivne, departe de liniile frontului.

Ziarul ucrainean Dzerkalo Tyzhnia a raportat explozii în orașul Sumy și a declarat că o dronă a fost observată deasupra regiunii vestice Lviv.

Urmărește ultimele evoluții din a 379-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.