Mai multe explozii au avut loc joi dimineață în cartierul Holosiivskyi din Kiev, a declarat primarul Kievului, Vitali Klitschko, pe Telegram, scrie Kiyv Independent. Cartierul Holosiivskyi este situat în partea de sud-vest a orașului.

Primarul din Kiev, Vitali KlitschkoFoto: Adi Iacob/ HotNews.ro

08:14 Primarul Kievului, Vitalii Klitschko, a confirmat că una dintre explozii a fost un atac asupra unei instalații electrice și că 40% dintre locuitorii Kievului au rămas fără încălzire, scrie The Guardian.

„În urma atacului cu rachete, din cauza întreruperilor de energie electrică de urgență, 40% dintre consumatorii capitalei sunt în prezent fără încălzire. Alimentarea cu apă funcționează normal", a scris Klitschko pe Telegram.

07:53 Mai multe explozii au avut loc la Kiev, de data aceasta în cartierul Sviatoshynskyi, în vestul orașului, a declarat primarul Kievului, Vitali Klitschko, pe canalul său de Telegram, scrie The Kyiv Independent.

Klitschko a mai informat că două persoane au fost rănite în urma loviturii și sunt tratate la locul atacului. El a mai spus că, în urma atacului, au luat foc mașini în curtea unei clădiri rezidențiale.

----------

"Explozii în districtul Holosiivskyi al capitalei. Toate serviciile (de urgență) sunt în drum spre amplasament. Urmează mai multe detalii", a scris el.

O explozie puternică a fost auzită la Kiev dimineața devreme pe 9 martie, după cum a raportat un jurnalist independent de la Kiev.

Anterior, administrația militară a Oblastului Kiev a scris că apărarea antiaeriană a regiunii a funcționat.

Au fost raportate explozii în orașele Harkiv, Hmelnîțki și Jytomyr, precum și în Kiev, Poltava, Lvov, Vinnytsia, Ivano-Frankivsk, oblastele Ternopil, pe fondul unui atac masiv rusesc din noaptea de 8/9 martie.