​Înalți comandanți ai ceea ce Rusia numește „operațiunea militară specială” din Ucraina l-au informat pe ministrul Apărării Serghei Șoigu cu privire la situația actuală și la planurile de acțiune, a transmis duminică ministerul de la Moscova, conform Reuters.

Serghei Șoigu și Valeri GherasimovFoto: Gavriil Grigorov / Sputnik / Profimedia

Șoigu le-a făcut sâmbătă o vizită rară forțelor ruse desfășurate în Ucraina, acordând medalii personalului militar și întâlnindu-se cu comandanții, potrivit unui comunicat și unor videoclipuri transmise sâmbătă de Ministerul Apărării.

  • „Ministrul rus al apărării, generalul de armată Serghei Şoigu, a inspectat postul de control al unei unităţi a grupului de forţe Vostok în direcția Doneţk-Sud, în timpul operaţiunii militare speciale.
  • La postul de control, Şoigu a primit raportul comandantului grupării, general-colonelul Rustam Muradov, și al ofițerilor de stat major cu privire la evoluțiile actuale și acțiunile trupelor”, a susținut Moscova.

Duminică, Șoigu s-a întâlnit cu comandanții „operațiunii”, a transmis pe Telegram Ministerul rus al Apărării, fără a preciza dacă întâlnirea a avut loc în timpul călătoriei.

  • „Sergei Șoigu a acordat o atenție deosebită asigurării tuturor condițiilor necesare pentru desfășurarea în siguranță a personalului pe teren și a unui sprijin cuprinzător pentru trupe”, a mai transmis Moscova.

Principalii șefi militari ai Rusiei au vizitat linia frontului în Ucraina doar ocazional de când Moscova a invadat Ucraina și a trimis acolo zeci de mii de soldați ruși, în 24 februarie 2024.