Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, ar fi făcut o vizită în cartierul general de comandă al unui grup de forțe desfășurate în Ucraina, scrie The Guardian.

Ministrul rus al Apărării, Serghei ȘoiguFoto: Rusian Defense Ministry Press Service / AP / Profimedia

Informația a fost publicată și de agenția rusă de stat TASS, care citează un comunicat al Ministerului Apărării.

  • „Ministrul rus al apărării, generalul de armată Serghei Şoigu, a inspectat postul de control al unei unităţi a grupului de forţe Vostok în direcția Doneţk-Sud, în timpul operaţiunii militare speciale.
  • La postul de control, Şoigu a primit raportul comandantului grupării, general-colonelul Rustam Muradov, și al ofițerilor de stat major cu privire la evoluțiile actuale și acțiunile trupelor”, susține Ministerul Apărării de la Moscova.

Într-un videoclip publicat de minister, Șoigu este văzut decernând medalii personalului militar rus și făcând un tur al unui oraș în ruine împreună cu comandantul districtului, colonelul Rustam Muradov.

Principalii șefi militari ai Rusiei au vizitat prima linie a frontului din Ucraina cu moderație de când Rusia a invadat țara în urmă cu un an, notează The Guardian.

În decembrie, ministrul rus al apărării Serghei Șoigu a pretins că a vizitat „pozițiile rusești înaintate”din Ucraina, însă oficialul ar fi mers de fapt la 80 de kilometri de linia frontului, în Crimeea, peninsulă anexată ilegal de Rusia în 2014, potrivit Radio Europa Liberă, citat de The Kyiv Independent.

Şoigu, ministru al Apărării din 2012, a fost criticat dur pentru performanţa sa în timpul războiului, şeful grupului Wagner, Yevgeny Prigojin, acuzându-l luna trecută de „trădare”.