Fondatorul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a publicat sâmbătă o înregistrare video care arată, potrivit declaraţiilor lui, sicrie în care sunt trupurile militarilor ucraineni pe care îi repatriază către teritorii controlate de Kiev, transmite Reuters.

Șeful Wagner Evgheni PrigojinFoto: Not specified / WillWest News / Profimedia

În înregistrarea video, Prigojin, îmbrăcat în uniformă militară, spune: "Trimitem acasă încă un transport cu luptători ai armatei ucrainene. Au luptat cu curaj şi au pierit. De aceea, ultimul camion îi va duce înapoi în patria lor", notează Agerpres.

În înregistrare pot fi văzuţi bărbaţi în uniformă care bat în cuie sicriele şi îi încarcă într-un camion.

Unitatea condusă de Prigojin, care a lăudat în repetate rânduri armata ucraineană, este vârful de lance în asaltul asupra Bahmutului, a cărui cucerire ar fi pentru trupele ruse un pas către ofensiva spre oraşe mai mari din estul Ucrainei, precum Kramatorsk şi Sloviansk.

Vineri, Prigojin s-a filmat tot în uniformă militară spunând că orașul Bahmut este „practic înconjurat” de forțele ruse și i-a cerut președintelui ucrainean Volodimir Zelenski să își retragă trupele din orașul minier aflat în estul țării.

Reuters a geolocalizat videoclipul de vineri în satul Paraskoviivka, la 7 km nord de centrul orașului Bahmut. Prigojin a anunțat capturarea localității Paraskoviivka la 17 februarie.

Evenimentele de sâmbătă privind războiul declanșat de Rusia în Ucraina sunt LIVE aici pe HotNews.ro