Viceprimarul din Bahmut Oleksandr Marchenko a vorbit la BBC despre situația din oraș, spunând că se dau lupte pe străzi și că nu există clădire care să fi rămas „neatinsă” de război.

Soldați ucraineni în BahmutFoto: Madeleine Kelly/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia
  • „Există lupte în oraș și sunt și lupte de stradă, dar datorită forțelor armate ucrainene rușii încă nu au preluat controlul asupra orașului.
  • Singurul lor scop este uciderea oamenilor și genocidul poporului ucrainean....
  • Ei vor să distrugă Bahmut, vor să distrugă orașul”, a afirmat oficialul ucrainean pentru BBC, conform The Guardian.

Viceprimarul din Bahmut a mai spus că în oraș ar mai fi „4.000 sau 4.500” de civili ucraineni, însă nu știe numărul exact.

Cei care au mai rămas în Bahmut locuiesc în adăposturi fără apă, gaz sau electricitate.

  • „Orașul este aproape distrus și nu există nicio clădire care să fi rămas neatinsă în acest război.
  • Sunt complet distruse cartiere, clădiri și blocuri de apartamente”, a mai spus viceprimarul din Bahmut.

În cea mai recentă actualizare a informațiilor, Ministerul britanic al Apărării spune că la Bahmut Kievul „întărește zona cu unități de elită” și distruge poduri cheie, dar forțele ruse fac progrese suplimentare, conform The Guardian.

  • „Apărarea ucraineană a orașului Bahmut din Donbas este supusă unei presiuni din ce în ce mai mari, având loc lupte intense în și în jurul orașului”, afirmă Ministerul Apărării din Marea Britanie.

Conform acestuia, trupele Armatei Ruse și cele ale Grupului Wagner au făcut noi progrese în suburbiile de nord ale orașului.