Forțele ucrainene au aruncat în aer un pod de cale ferată în interiorul orașului asediat Bahmut din estul țării, relatează CNN.

Orașul Bahmut, distrus aproape complet de o bătălie ce durează de luni de zileFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Înregistrarea video a exploziei controlate, postată pe rețelele de socializare și geolocalizată de CNN, a fost distribuită pe scară largă vineri, împreună cu informația neconfirmată potrivit căruia ar fi un semn că Ucraina se pregătește să se retragă din oraș.

Brigada 46, care operează în prezent în oraș, a negat informațiile, spunând că podul era deja inutilizabil.

„Podul care este arătat acum ca dovadă că plecăm a fost aruncat în aer cu mult timp în urmă. Cei care se află în Bahmut știu acest lucru. Acum a fost doar o lovitură de control. Nu răspândiți panica. Și da, se poate traversa râul acolo fără pod”, susțin militarii ucraineni.

Forțele rusești avansează spre Bahmut, dar armata ucraineană spune că își menține poziția în bătălia pentru orașul din est și nu intenționează să se retragă.

Șeful Wagner Evgheni Prigojin a declarat vineri că orașul este „practic înconjurat" și a cerut președintelui ucrainean Volodimir Zelenski să ordone retragerea trupelor sale din orașul pentru care rușii se luptă de luni de zile.

Urmărește ultimele evoluții din a 373-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.