O nouă înregistrare video distribuită pe rețelele de socializare de militarii ucraineni arată cum un lunetist al acestora surprinde și scoate din acțiune doi soldați ruși tocmai în timp ce încercau să se furișeze spre pozițiile lor.

Soldatii rusi au fost „demilitarizati” oficialFoto: Captura video - Paul Jawin

În înregistrare se poate observa cum soldații ruși avansează cu precauție printr-o pădure sau liziera unei păduri pe timp de noapte, cel mai probabil tocmai pentru a nu-i alerta pe apărătorii ucraineni. Însă aceștia sunt reperați oricum de un lunetist ucrainean ce stătea la pândă.

Finalul înregistrării video de aproape un minut și jumătate pare să sugereze că soldații ruși au fost eliminați de lunetistul Kievului. Aceeași înregistrare filmată cu un cadru ceva mai larg:

Din păcate însă cadrul înregistrării face imposibilă o geolocalizare a acțiunii, ca de altfel majoritatea imaginilor video filmate de lunetiștii ucraineni.

Filmarea amintește de o altă înregistrare video apărută pe rețelele de socializare înspre sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut și care a arătat cum un lunetist ucrainean a eliminat mai mulți soldați ruși care încercau să vâneze, cu grenade, un iepure pe timpul nopții.

Și în înregistrarea respectivă militarii Moscovei au putut fi văzuți pășind cu atenție, probabil însă pentru a nu speria iepurele vânat, decât de teama apărătorilor ucraineni. Însă din nefericire pentru soldații ruși un lunetist ucrainean stătea la pândă și atunci.

O altă înregistrare video distribuită de militarii ucraineni pe platformele social media la sfârșitul lui octombrie a surprins cum un un lunetist al trupelor speciale „Alpha” a eliminat unul după altul 4 soldați ruși la un post de observație.

Forțele speciale ucrainene nu au precizat unde a avut loc acțiunea pe timp de noapte însă trupele speciale „Alpha” au participat la contraofensiva din nord-estul țării care a dus la prăbușirea catastrofală a frontului rusesc din Harkov în luna de dinaintea publicării înregistrării în cauză.

În bilanțul său de miercuri dimineața ministerul ucrainean al Apărării susține că forțele sale au scos din acțiune 149.890 de militari ruși, dintre care 650 în doar ultimele 24 de ore. Nu este clar câți dintre aceștia au fost uciși sau răniți de lunetiștii ucraineni.

Urmărește ultimele evoluții din a 371-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.