O înregistrare video distribuită de ministerul ucrainean al Apărării arată cum un lunetist al său scoate din acțiune mai mulți soldați ruși care încercau să vâneze un iepure pe timpul nopții.

La vanatoare de iepuri cu soldatii rusiFoto: Captura video

„Vânătorii devin vânatul”, transmite ministerul Apărării de la Kiev într-un mesaj publicat pe Twitter alături de înregistrarea video.

Aceasta arată cum soldații ruși folosesc o grenadă de mână pentru a încerca să scoată iepurele din vizuina sa sau să îl omoare, ieșind apoi pe vârfuri din spatele pozițiilor lor, imagini pe care unii internauți le-au comparat cu cele din desenele animate Looney Tunes.

Din nefericire pentru militarii ruși un lunetist ucrainean stătea la pândă și a deschis rapid focul asupra lor. Ce pare cu totul remarcabil este că un al doilea grup de soldați ruși apare din partea dreaptă în a doua parte a filmării, după ce lunetistul deschisese deja focul asupra primului.

Nu este clar dacă și acest al doilea grup de soldați ruși a fost lichidat sau a reușit să se adăpostească în spatele desișului, imaginile nefiind foarte concludente în acest sens.

Însă după mai multe secunde în care lunetistul ucrainean rămâne cu ținta fixată pe locul în care aceștia se aflau nu se mai vede nicio mișcare. Iar iepurele salvat poate fi văzut scăpând nevătămat după toată scena chiar la sfârșitul înregistrării.

Ministerul ucrainean al Apărării nu a precizat când sau unde a fost filmată înregistrarea, la fel ca în cazul altor filmări cu reușite ale lunetiștilor săi.

Bilanțul publicat luni dimineața de armata ucraineană afirmă că numărul invadatorilor ruși uciși de la începerea războiului pe 24 februarie a ajuns la 87.900, dintre care 590 ar fi fost uciși în doar ultimele 24 de ore.

Urmărește ultimele evoluții din a 278-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.