Nikolai Patrușev, președintele Consiliului de Securitate al Rusiei și oficialul văzut de mulți analiști drept potențialul succesor al președintelui Vladimir Putin, a discutat marți cu şeful diplomaţiei chineze, Wang Yi, aflat într-o vizită la Moscova, relatează agențiile ruse de presă TASS și RIA Novosti, citate de CNN.

Vladimir Putin si Nikolai PatrusevFoto: TASS / ddp USA / Profimedia

Patrușev a spus că aprofundarea coordonării ruso-chineze pe arena internațională este deosebit de importantă, potrivit agenției RIA. Astfel, oficialul rus a subliniat că dezvoltarea unui parteneriat strategic cu China este o „prioritate necondiționată” pentru politica externă rusă.

„Relațiile dintre Federația Rusă și China sunt valoroase în sine și nu sunt supuse conjuncturii externe”, a mai spus Patrușev, citat de agenția TASS.

Șeful diplomației chineze Wang Yi se va întâlni miercuri, la Moscova, și cu omologul său rus, ministrul de externe Serghei Lavrov, potrivit TASS. Este de altfel prima vizită în Rusia a principalului diplomat al Chinei de la declanșarea invaziei ruse în Ucraina.

Amintim că Beijingul a refuzat să condamne invazia Rusiei în Ucraina.

Mai mult, liderul chinez Xi Jinping intenționează să viziteze Moscova pentru o întâlnire cu președintele rus Vladimir Putin în următoarele luni, a scris marți Wall Street Journal.

___