Rusia a desfăşurat vineri un „atac masiv” asupra unor instalaţii energetice extrem de importante din complexul militaro-industrial al Ucrainei, a transmis sâmbătă Ministerul Apărării de la Moscova.

Război în Ucraina: Forțele ruse au lovit infrastructura critică din HarkovFoto: Kostiantyn Liberov / AP - The Associated Press / Profimedia

În raportul său zilnic, ministerul rus nu a precizat care sunt instalaţiile energetice pe care susţine că le-a lovit, notează Reuters și Agerpres. Moscova a mai susținut că atacul a blocat transportul de arme şi muniţie din străinătate pe cale ferată către grupurile de luptă din Ucraina.

Armata ucraineană a transmis vineri seară că forţele ruse au lansat peste 100 de rachete şi au desfăşurat 12 atacuri aeriene şi 20 de bombardamente. Kievul a precizat că a distrus 61 de rachete de croazieră ruseşti.

Ministrul ucrainean al Energiei, German Galuşcenko, a declarat că Rusia a lovit instalaţii electrice din şase regiuni cu rachete şi drone, producând întreruperi de curent în mare parte din ţară.

Rusia a atacat în mod repetat infrastructura civilă departe în spatele liniilor frontului, lăsând milioane de ucraineni fără electricitate, căldură sau apă timp de mai multe zile în plină iarnă.

___