Kremlinul nu a dorit să comenteze informaţiile cu privire la trecerea unei rachete ruseşti prin spaţiul aerian al Republicii Moldova în cursul zilei de vineri.

Dmitri Peskov, ​purtătorul de cuvânt al lui Vladimir PutinFoto: Sergey Guneev / Sputnik / Profimedia

„Nu, nu aş putea să comentez acest lucru. Acest lucru este direct legat de operaţiunea militară specială în sine, acestea sunt chestiuni care ţin de Ministerul Apărării”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, citat de TASS, relatează Agerpres.

Comandantul şef al armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi, a fost cel care a anunţat iniţial că două rachete de croazieră ruseşti au pătruns vineri în spaţiul aerian al României şi al Republicii Moldova înainte de a intra în Ucraina, în timpul atacului masiv rusesc din cursul dimineţii.

Şeful diplomaţiei din R. Moldova, Nicu Popescu, a dispus convocarea de urgenţă la Ministerul de Externe a ambasadorului Rusiei la Chişinău, Oleg Vasneţov, pentru a atrage atenţia părţii ruse asupra „încălcării inacceptabile” a spaţiului aerian al republicii, a anunţat serviciul de presă al ministerului.

În schimb, Ministerul Apărării din România a comunicat că o ţintă aeriană, cel mai probabil o rachetă de croazieră lansată din Marea Neagră de pe o navă a Federaţiei Ruse, din apropierea Peninsulei Crimeea, a traversat spaţiul aerian al Republicii Moldova, fiind detectată vineri de sistemul de supraveghere aeriană al Forţelor Aeriene Române, dar nu a intrat în spaţiul aerian al României.

___