O nouă înregistrare video apărută pe rețelele de socializare a surprins un moment bizar pe frontul din Ucraina, un soldat rus părând a fi rănit grav după ce a încercat să doboare o dronă a ucrainenilor.

Nu este intru totul clar ce a incercat soldatul rus sa facaFoto: Captura video - Paul Jawin

Înregistrarea filmată dintr-o altă dronă arată cum soldatul rus pare destul de încrezător, țintind înspre cer către ceea ce ar putea fi doar o altă aeronavă fără pilot, judecând după unghiul din care acesta a tras cu arma.

Însă imediat după aceea soldatul rus pare să se sperie și se aruncă la pământ, o explozie de mici dimensiuni având loc în apropierea sa la scurt timp după aceea.

Câteva secunde mai târziu soldatul rus poate fi văzut ridicându-se și luând-o la fugă, deși șchiopătează puternic.

Noua înregistrare a declanșat numeroase speculații pe rețelele de socializare cu privire la ceea ce s-a întâmplat de fapt.

Unii internauți speculează că soldatul rus ar fi încercat să doboare o dronă cu un lansator portabil de rachete (MANPAD) de fabricație sovietică și că motorul rachetei lansate s-a defectat, aceasta căzând apoi înapoi la sol.

Însă unghiul din care soldatul rus a tras cu arma și ce se poate desluși din înregistrarea filmată de la ceva distanță față de el privind dimensiunea ei par să infirme această ipoteză.

A fost lovit soldatul rus de drona pe care a încercat să o doboare?

O variantă ceva mai plauzibilă ar fi că drona ucraineană țintită de acesta era una comercială care a fost reconvertită pentru a putea lansa muniții de mici și că soldatul rus a observat că aeronava fără pilot a lansat o grenadă după ce a încercat să o doboare.

Numeroase înregistrări video apărute pe rețelele de socializare în cele aproape 12 luni de la declanșarea invaziei rusești în data de 24 februarie a anului trecut au arătat cum operatorii ucraineni de drone s-au specializat în a lansa muniții de mici dimensiuni asupra soldaților ruși.

Una distribuită de forțele armate ale Ucrainei chiar zilele trecute a arătat cum un grup de soldați ruși și-au abandonat rapid buncărul improvizat și au luat-o la fugă imediat după lansarea din dronă a unei grenade asupra poziției lor.

Unii comentatori au notat de asemenea că arma folosită de soldatul rus pare să arate ca un lansator de grenade.

Deși această ipoteză nu poate fi exclusă, să încerci să dobori o dronă cu un lansator de grenade este o acțiune cel puțin bizară dintr-un motiv cât se poate de evident: dacă ratezi ținta grenada o să cadă înapoi la sol (iar în înregistrare soldatul poate fi văzut țintind aproape direct deasupra sa).

Urmărește ultimele evoluții din a 343-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.