Ministerul ucrainean de Externe l-a criticat marți pe președintele croat Zoran Milanovic pentru că a afirmat că Crimeea nu va reveni niciodată sub controlul Ucrainei, calificând comentariul său drept „inacceptabil", potrivit Reuters.

Presedintele croat Zoran MilanovicFoto: Armend NIMANI / AFP / Profimedia

„Considerăm ca fiind inacceptabile declarațiile președintelui Croației, care a pus efectiv la îndoială integritatea teritorială a Ucrainei", a scris pe Facebook purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, Oleg Nikolenko.

Rusia a anexat peninsula de la Marea Neagră de la Ucraina în 2014. În declarațiile de luni, în care a detaliat obiecția sa față de faptul că Zagrebul oferă ajutor militar Kievului, Milanovic a declarat că este „clar că Crimeea nu va mai face niciodată parte din Ucraina".

Trimiterea unor tancuri occidentale în Ucraina va prelungi războiul acestei ţări cu Rusia, iar dacă Washingtonul şi Moscova nu ajung la un acord, al treilea război mondial va începe, a afirmat preşedintele Croaţiei, Zoran Milanovic, care a ironizat totodată declaraţia şefei diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, despre un „război împotriva Rusiei” al aliaţilor occidentali.

Urmărește ultimele evoluții din a 342-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.